Mini chocolade tulband cakejes met kersen

(9)

Deze mini chocolade tulband cakejes met kersen zijn makkelijk om te maken, ze zien er leuk uit en zijn snel klaar omdat de cake zo klein is.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-11-2019, dit recept is voor 12 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-07-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake
Mini chocolade tulband cakejes met kersen

Ingrediënten


  • 350 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 eetlepels cacao poeder
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 130 gram boter op kamertemperatuur
  • 100 gram pure chocolade
  • ongeveer 250 gram kersen uit pot + 4 eetlepels sap uit de pot

Kookgerei nodig


  • oven
  • mini tulband vormpjes
  • siliconen kwast
  • kleine pan met passende kom (bain-marie)
  • kleine zeef
  • middelgrote kom
  • siliconen spatel
  • elektrische mixer
  • spuitzak
  • houten prikker
  • afkoelrek

Mini chocolade tulband cakejes met kersen Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mini-chocolade-tulband-cakejes-met-kersen


Voorbereiding – 10 minuten

Vet de mini tulband vormpjes in met boter en verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. 

Zeef en meng de bloem met bakpoeder, cacao poeder en een klein snufje zout. Vul een kleine pan met een laagje water en zet hier passende kom erop. Breek de chocolade in stukken en voeg deze toe aan de kom en smelt zo langzaam de chocolade. 

Mini chocolade tulband cakejes met kersen
Mini chocolade tulband cakejes met kersen

Mini chocolade tulband cakejes met kersen afmaken – 20 minuten

Meng de eieren, suiker en boter met een elektrische mixer tot het een glad en luchtig mengsel is geworden. Dit zal een paar minuten duren. Meng er de gesmolten chocolade doorheen en roer dan met een siliconen spatel het bloem mengsel voorzichtig erdoor. 

Voeg als laatste het sap van de kersen en de kersen toe en zorg dat het beslag glad is. Het vullen van de tulband vormpjes gaat het makkelijkste door het cakebeslag in een spuitzak te doen. 

Vul de vormpjes voor 3/4e omdat deze omhoog zullen komen tijdens het bakken. Bak de mini tulband cakejes in de voorverwarmde oven voor ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de oven. 

Controleer met een houten prikker, als de prikker er schoon uitkomt zijn de cakejes gaar. Laat enkele minuten afkoelen en haal ze dan uit de vormpjes. Bestuif eventueel met poedersuiker en geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-11-2019, dit recept is voor 12 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-07-2023


Waardeer dit recept!
9 stemmen

0 reacties op Mini chocolade tulband cakejes met kersen

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.