Mini bananen-frambozen cake

(2)

Deze mini bananen-frambozen cake is heerlijk als toetje of voor bij de koffie. Recept voor 6 personen, klaar in 50 minuten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-09-2014, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 16-11-2022

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes
Mini bananen-frambozen cake

Ingrediënten


  • 150 gram droge biscuit koekjes
  • 110 gram suiker

Ingrediënten voor de vulling

  • Bakje verse frambozen
  • 1 banaan
  • 5 pakjes Mon chou roomkaas
  • 75 gram suiker
  • 1 ei
  • 1.5 theelepel vanille extract
  • 2 eetlepels droge gele cakemix

Ingrediënten voor de kruimel topping

  • 60 gram bloem
  • 100 gram bruine suiker
  • 50 gram gele cakemix
  • 4 eetlepels boter
  • Snufje zout

Kookgerei nodig


  • 6 kleine springvormen
  • Oven
  • Blender
  • Garde
  • Sauspannetje
  • 2 x kom

Mini bananen-frambozen cake Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mini-bananen-frambozen-cake


De mini bananen-frambozen cake bodem maken

Verhit de oven tot een temperatuur van 175 graden Celsius. Pak een kom en voeg daar de droge biscuit koekjes aan toe. Verkruimel met een lepel, of gebruik een blender. Voeg suiker toe en vermeng met de koekkruimels. Smelt de boter en voeg toe aan de kom en vermeng met de koekkruimels.

Vet de springvormen in met boter. Gebruik een lepel om het mengsel in de 6 kleine springvormen te verdelen. Bak 3 tot 5 minuten in de voorverwarmde oven en laat dan afkoelen.

De vulling voorbereiden

Voeg de verse frambozen samen met een banaan toe aan een blender en pureer glad. Voeg roomkaas, suiker, vanille extract en een ei toe en pureer tot een glad mengsel. Voeg droge cake mix toe en meng goed samen.

De kruimel topping maken

Vermeng alle ingrediënten voor de kruimel topping in een kom. Gebruik een vork om de boter er doorheen te mengen. Meng totdat de topping een zanderige textuur heeft gekregen. 

Mini bananen-frambozen cake
Mini bananen-frambozen cake

De mini bananen-frambozen cake bakken – 25 minuten

Giet de vulling over de voorgebakken cake bodems, bak 20 minuten lang op 175 graden Celsius.

Haal na 20 minuten uit de oven en verdeel de topping over de cakejes. Bak nogmaals 5 minuten in de oven. Laat daarna geheel afkoelen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-09-2014, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 16-11-2022


Waardeer dit recept!
2 stemmen

0 reacties op Mini bananen-frambozen cake

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.