Een snelle doordeweekse maaltijd is deze mihoen met biefstuk en groenten. Makkelijk te maken en met een heerlijke kruidenmix.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-10-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-10-2022
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mihoen-met-biefstuk-en-groenten
Verwijder eventueel de uiteindes van de sperziebonen. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in reepjes. Was de Chinese kool en snijd deze in grove stukken.
Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Was eventueel de bosui en snijd deze in grove stukken. Snijd de biefstuk of bavette in stukjes of reepjes.
Meng de kruiden of gebruik een kant-en-klare kruidenmix. Leg de mihoen in een kom en schenk er kokend water overheen. Laat deze een paar minuten zacht worden en roer deze ondertussen los. Giet de mihoen dan af en zet opzij, roer af en toe door om plakken te voorkomen.
Verhit een wok op hoog vuur en voeg dan een scheut zonnebloem- of andere neutrale olie toe.
Bak de biefstuk kort op hoog vuur en voeg dan de sperziebonen en paprika toe. Roer af en toe en voeg dan ook de Chinese kool toe.
Bak de bosuien en knoflook nog enkele minuten mee en roer de kruidenmix erdoor samen met een flinke scheut sojasaus.
Zodra de groenten beetgaar zijn kun je het vuur uit zetten en de mihoen erdoor roeren. Serveer direct met cashewnoten, smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-10-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-10-2022
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.