Mihoen met biefstuk en groenten

(17)

Een snelle doordeweekse maaltijd is deze mihoen met biefstuk en groenten. Makkelijk te maken en met een heerlijke kruidenmix.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-10-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-10-2022

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Mihoen met biefstuk en groenten

Ingrediënten


  • 150 gram mihoen
  • 400 gram biefstuk (of bavette)
  • 2 knoflooktenen
  • flinke handvol sperziebonen
  • 1 rode paprika
  • 4 bosuien
  • kleine Chinese kool
  • handvol cashewnoten
  • 1 recept voor bamikruiden
  • flinke scheut zoute (glutenvrije) sojasaus
  • zonnebloemolie

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • klein kommetje
  • middelgrote kom
  • waterkoker
  • fijne zeef
  • wok
  • schuimspaan

Mihoen met biefstuk en groenten Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mihoen-met-biefstuk-en-groenten


Voorbereiding -- 20 minuten

Verwijder eventueel de uiteindes van de sperziebonen. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in reepjes. Was de Chinese kool en snijd deze in grove stukken. 

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Was eventueel de bosui en snijd deze in grove stukken. Snijd de biefstuk of bavette in stukjes of reepjes. 

Meng de kruiden of gebruik een kant-en-klare kruidenmix. Leg de mihoen in een kom en schenk er kokend water overheen. Laat deze een paar minuten zacht worden en roer deze ondertussen los. Giet de mihoen dan af en zet opzij, roer af en toe door om plakken te voorkomen. 

Mihoen met biefstuk en groenten
Mihoen met biefstuk en groenten

Mihoen met biefstuk en groenten afmaken -- 20 minuten

Verhit een wok op hoog vuur en voeg dan een scheut zonnebloem- of andere neutrale olie toe. 

Bak de biefstuk kort op hoog vuur en voeg dan de sperziebonen en paprika toe. Roer af en toe en voeg dan ook de Chinese kool toe. 

Bak de bosuien en knoflook nog enkele minuten mee en roer de kruidenmix erdoor samen met een flinke scheut sojasaus. 

Zodra de groenten beetgaar zijn kun je het vuur uit zetten en de mihoen erdoor roeren. Serveer direct met cashewnoten, smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-10-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-10-2022


Waardeer dit recept!
17 stemmen

0 reacties op Mihoen met biefstuk en groenten

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.