Mexicaanse quesadilla

(9)

Deze Mexicaanse quesadilla is om van te watertanden! Mexicaans gerecht met kipreepjes, maïs, bonen en tortilla's. Quesadilla's worden heerlijk krokant gebakken in de pan.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-08-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-04-2023

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Mexicaanse quesadilla

Ingrediënten


  • 4 grote tortilla's
  • 1 blik rode kidneybonen
  • 3 kipfilets
  • Olijfolie
  • Blikje maïs
  • 1 zakje geraspte jong belegen kaas
  • 1 eetlepel komijnzaadjes
  • 1 rode ui, in blokjes gesneden
  • 1 recept voor barbecuesaus

Kookgerei nodig


  • Koksmes
  • Snijplank
  • Grote kom
  • 2 grote bakpannen
  • Siliconen kwast

Mexicaanse quesadilla Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mexicaanse-quesadilla


Voorbereiding – 20 minuten

Serveertip: Serveer de Mexicaanse quesadillas met zelfgemaakte pico de gallo Maak de kipfilet schoon en snijd deze in lange reepjes.

Pak de grote kom en plaats daar de kipreepjes in en giet er dan de barbecuesaus overheen. Marineer de kipreepjes tenminste 10 - 15 minuten lang.

Laat de kidneybonen en maïs uitlekken, pel de rode ui en snijd deze fijn. Bak de kipreepjes in de bakpan gaar en bak dan de rode ui, maïs en kidneybonen nog kort mee en zet deze aan de kant. 

Gooi de overgebleven barbecuesaus niet weg, dit gaat gebruikt worden om de tortilla's mee in te smeren. 

Mexicaanse quesadilla
Mexicaanse quesadilla

De Mexicaanse quesadilla afmaken – 20 minuten

Plaats een grote tortilla op een schone snijplank. Smeer dan de bovenkant in met de barbecuesaus met behulp van een siliconen kwast.

Verdeel er dan de helft van de kidneybonen, maïs, kipreepjes en kaas evenredig overheen op 1 helft. Breng op smaak met komijnzaadjes. Herhaal voor de overige tortilla's.

Vouw de quesadilla dubbel en bak deze in een grote bakpan. Zodra deze mooi bruin is geworden draai je deze om en bak de andere kant ook nog mooi goudbruin.

Serveer deze eventueel met zelfgemaakte pico de gallo, maïs of nog meer barbecuesaus. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-08-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-04-2023


Waardeer dit recept!
9 stemmen

Mexicaanse quesadilla: Veel gestelde vragen

Wat zijn quesadilla's?

Een quesadilla is Mexicaans streetfood, het is een tortilla gevuld met kaas en andere ingrediënten welke wordt verwarmd. Het is een beetje te vergelijken met onze tosti.

Je kunt de quesadilla's met vanalles vullen, van kip tot ham, chorizo of groenten.

Welke tortilla's voor quesadilla's?

Het deeg voor quesadilla's wordt ook wel masa genoemd, dit is maisdeeg. Meestal wordt een quesadilla dan ook gemaakt met maistortilla's, maar bloemtortilla's worden ook regelmatig gebruikt.

0 reacties op Mexicaanse quesadilla

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.