Mexicaanse pico de gallo

(6)

"hanensnavel" ook wel beter bekend als Mexicaanse pico de gallo is een salsa die gebruikt wordt in veel gerechten in de Mexicaanse keuken.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-08-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-07-2023

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Mexicaanse pico de gallo

Ingrediënten


  • 8 rijpe rode tomaten
  • 1 ui
  • Versgemalen zwarte peper
  • Snufje zout
  • 2 limoenen
  • 2 jalapeño pepers
  • Verse koriander

Kookgerei nodig


  • Koksmes
  • Snijplank
  • Grote kom

Mexicaanse pico de gallo Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mexicaanse-pico-de-gallo


Wist je dat: Pico de gallo een saus is uit de Mexicaanse keuken en staat voor "hanensnavel". De reden is dat van origine de mensen dit gerecht eten tussen de duim en wijsvinger.

Een heel bekende salsa die gebruikt wordt in veel verschillende soorten Mexicaanse gerechten.

Voorbereiding -- 5 minuten

Was en haal de zaadlijsten uit de 8 rijpe tomaten en snijd deze dan in partjes. Kijk naar de ingrediënten foto om te zien hoe dit eruit komt te zien.

Haal ook de zaadlijsten uit de jalapeño pepers en snijd deze in zo fijn mogelijke blokjes. Snijd ook de ui in fijne blokjes. 

Mexicaanse pico de gallo
Mexicaanse pico de gallo

De Mexicaanse pico de gallo afmaken -- 5 minuten

Vermeng alle ingrediënten met elkaar in de grote kom. Pers het sap uit 2 limoenen en giet dit over de pico de gallo. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en een snufje zout.

Voeg een handvol gesneden verse koriander toe om de Mexicaanse pico de gallo te maken zoals deze hoort, wij vinden koriander helaas niet lekker dus hebben dit weggelaten.

Plaats de Mexicaanse pico de gallo in de koelkast totdat je klaar bent om deze bij een gerecht te serveren. Hoe langer de pico de gallo in de koelkast blijft staan, des te beter de smaken met elkaar gaan vermengen.

Je kunt de pico de gallo tot 3 dagen in de koelkast bewaren, dek deze dan wel eerst af met huishoudfolie.

Tip: Maak een zak tortillachips open en serveer de chips met deze pico de gallo, geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-08-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-07-2023


Waardeer dit recept!
6 stemmen

0 reacties op Mexicaanse pico de gallo

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.