Mexicaans eenpansgerecht met bonen en gehakt

(17)

Makkelijk en snel te maken Mexicaans eenpansgerecht met bonen en gehakt. Heerlijk als doordeweeks gerecht. Voor 4 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-06-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Mexicaans eenpansgerecht met bonen en gehakt

Ingrediënten


  • 300 gram (gedroogde) zwart oog bonen
  • 500 gram gehakt
  • 1 rode ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels tomatenpureé
  • 100 gram maïs
  • 2 lombok pepers (groen of rood)
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel (gedroogde) oregano
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Handvol geraspte kaas naar keuze
  • 125 ml crème fraîche

Kookgerei nodig


  • Middelgrote kom
  • Snijplank en koksmes
  • Grote pan
  • Grote bakpan

Mexicaans eenpansgerecht met bonen en gehakt Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mexicaans-eenpansgerecht-met-bonen-en-gehakt


* Let op: wel de bonen een nacht vantevoren als je gebruik maakt van gedroogde bonen. Deze stap kun je overslaan als je geen gebruik maakt van gedroogde bonen. Voeg de bonen toe aan een middelgrote kom en vul deze met water. 

Kook de bonen daarna in een grote pan gevuld met water in ongeveer 30 minuten gaar. De exacte kooktijd kan verschillen, afhankelijk van de bonen. 

Voorbereiding -- 40 minuten

Pel en snijd de knoflook en rode ui in kleine stukjes. Haal de zaadlijsten uit de rode peper en snijd deze in grove stukken. Snijd de pepers fijn, met of zonder zaadlijsten. Met zaadlijsten zal het gerecht een stuk pittiger worden. 

Mexicaans eenpansgerecht met bonen en gehakt
Mexicaans eenpansgerecht met bonen en gehakt

De Mexicaans eenpansgerecht met bonen en gehakt afmaken -- 15 minuten

Verhit olijfolie in een grote bakpan op middel-hoog vuur. Fruit hierin de gesneden uien en knoflook in 2 minuten zacht. Voeg dan de gesneden rode peper en het gehakt toe. 

Voeg na 5 minuten de tomatenpuree en gerookt paprikapoeder toe en bak deze 2 minuten lang mee. Voeg de maïs en bonen toe en breng het gerecht op smaak met zout, peper en (gedroogde) oregano. 

Zet het vuur zachter en laat een aantal minuten lang pruttelen, totdat alles zacht genoeg geworden is. Serveer dit Mexicaans eenpansgerecht met bonen en gehakt met crème fraîche en geraspte kaas. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-06-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023


Waardeer dit recept!
17 stemmen

0 reacties op Mexicaans eenpansgerecht met bonen en gehakt

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.