Meiknol partjes in mosterd

(43)

Meiknol partjes in mosterd uit de oven is een heerlijk bijgerecht dat goed combineert met bijvoorbeeld gehaktballen. Recept voor 2 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-06-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-10-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Bijgerechten
Meiknol partjes in mosterd

Ingrediënten


  • 3 meiknollen
  • 1 eetlepel mosterd naar keuze
  • 1 eetlepel zonnebloemolie of een andere neutrale olie
  • 1 theelepel (gedroogde) dragon
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • Peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • Snijplank
  • Koksmes
  • Bakplaat met bakpapier erop
  • Oven

Meiknol partjes in mosterd Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/meiknol-partjes-in-mosterd


Voorbereiding – 5 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. 

Was de meiknollen voorzichtig onder koud stromend water en snijd dan in partjes. De makkelijkste manier is om deze eerst doormidden te snijden en daarna nogmaals doormidden. 

Vermeng mosterd, (gedroogde) dragon, witte wijnazijn en olie met elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Wrijf de meiknol partjes in met het mosterdmengsel, je kunt hiervoor het beste je handen gebruiken. 

Meiknol partjes in mosterd
Meiknol partjes in mosterd

De meiknol partjes in mosterd afmaken – 20 minuten

Leg de meiknol partjes op de bakplaat met bakpapier en plaats deze in de voorverwarmde oven. 

Bak de meiknol partjes 20 minuten lang. Prik er na het bakken met een vork in om te zien of ze gaar zijn. Gaat de vork er makkelijk in? Dan zijn ze gaar, anders kun je ze nog eens extra 5 minuten bakken. Controleer dan opnieuw. 

Dit bijgerecht is erg lekker met bijvoorbeeld gehaktballen. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-06-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-10-2023


Waardeer dit recept!
43 stemmen

0 reacties op Meiknol partjes in mosterd

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.