Mediterraanse gebakken sliptong

(11)

Heel erg makkelijke Mediterraanse gebakken sliptong die je in 20 minuten op tafel kunt hebben staan. Recept voor 4 personen, serveer met rijst en salade.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-11-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-09-2022

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Mediterraanse gebakken sliptong

Ingrediënten


  • 4 sliptongfilets
  • Zeezout
  • 1 limoen
  • Olijfolie
  • Klontje ongezouten boter
  • 2 sjalotjes
  • 3 tenen knoflook
  • 2 theelepels kappertjes
  • Zwarte peper
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 5 lenteuitjes
  • Aantal takken verse dille ter garnering

Kookgerei nodig


  • 2 kleine kommetjes
  • Grote bakpan
  • Koksmes en snijplank
  • Garde
  • Citruspers

Mediterraanse gebakken sliptong Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mediterraanse-gebakken-sliptong


Tip: Mocht je geen tongfilet vinden, dan kun je ook gebruik maken van andere soorten witvis zoals Pangasiusfilet. Deze hebben wel wat minder smaak. Pas de uiteindelijke kooktijd aan de hand van de gekozen vis aan.

Voorbereiding – 10 minuten

Snijd de sjalotjes in fijne blokjes met behulp van je koksmes en snijplank. Snijd dan 3 teentjes knoflook fijn en zet alles aan de kant.

Pers het sap uit een limoen met behulp van een citruspers (of je handen) en giet het sap in een van de kleine kommetjes. Meng het citroensap, een flinke scheut olijfolie en gesmolten boter samen.

Breng op smaak met zout. Voeg dan de in blokjes gesneden sjalotjes toe samen met de knoflook en kappertjes. Meng zout, peper, komijn- en knoflookpoeder samen in het andere kommetje.

Breng de tongfilets aan beide kanten op smaak met dit kruidenmengsel.

De sliptong bakken – 10 minuten

Verhit de grote bakpan en giet er dan het boter-olijfolie mengsel in. Wacht tot dit mengsel heet geworden is en voeg dan de sliptongfilets toe aan de pan.

Bak de sliptong 3 tot 4 minuten lang aan elke kant. Voeg als laatste gesneden lente-ui en verse dille doe.

Serveer deze heerlijke sliptongfilets met witte rijst en een simpele salade. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-11-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-09-2022


Waardeer dit recept!
11 stemmen

0 reacties op Mediterraanse gebakken sliptong

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.