Massaman curry

(2)

Een smaakvolle en heerlijk geurende curry die een glimlach op je gezicht zal laten verschijnen! Massaman curry is een milde curry met geroosterde pinda's.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-12-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-10-2021

Kooktijd 2 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Massaman curry

Ingrediënten


  • 500 gram bieflappen (of stoof vlees, let er wel op dat er niet teveel vet aan zit)
  • 3 eetlepels massaman curry pasta (milde curry)
  • 400 ml kokosroom
  • 1 rode peper
  • 1 kaneelstok
  • 2 eetlepels honing
  • 1 grote ui
  • 500 gram vastkokende aardappels
  • 3 kafir limoen blaadjes (te koop bij de toko)
  • ongeveer 100 gram ongezouten pinda's
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: witte rijst of brood om erbij te serveren
  • optioneel: peterselie ter garnering

Kookgerei nodig


  • middelgrote pan
  • vergiet
  • braadpan of andere pan met dikke bodem en deksel
  • spatel
  • kleine bakpan

Massaman curry Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 2 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/massaman-curry


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en snijd deze fijn. Schil de aardappels en snijd in grove stukken. Snijd ook de bieflappen in stukken.

Een massaman curry is in principe mild, maar je kunt zelf kiezen of je de rode peper met of zonder zaadlijsten gebruikt en snijd deze vervolgens fijn.

Massaman curry
Massaman curry

Massaman curry afmaken – 2 uur

Verhit olijfolie in een braadpan en bak de biefstukken een paar minuten, tot ze mooi bruin kleuren. Voeg de ui, aardappelstukken, rode peper en milde curry pasta toe en bak nog enkele minuten langer. 

Schenk de kokosroom erbij, voeg de kaneelstok en limoenbladeren toe en doe de deksel op de pan. Draai het vuur laag en laat de curry ongeveer 2 uur sudderen.

Rooster ondertussen de pinda's in een droge bakpan en hak de helft grof. Voeg deze na een uur sudderen toe aan de curry. Verwijder de limoenbladeren en kaneelstok.

Breng de curry op smaak met honing, peper en zout. Serveer met witte rijst of brood en maak de curry af met de rest van de geroosterde pinda's.

Je kunt het ook nog garneren met peterselie mocht je dit willen. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-12-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-10-2021


Waardeer dit recept!
2 stemmen

0 reacties op Massaman curry

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.