Marokkaanse stoofpot

(27)

Een kruidige Marokkaanse stoofpot met mals rundvlees, kikkererwten, courgette en meer. Extra lekker in combinatie met couscous.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-09-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-02-2024

Kooktijd 2 uur 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Marokkaanse stoofpot

Ingrediënten


  • 600 gram runder stoofvlees
  • 1 courgette
  • 1 grote ui
  • 3 knoflooktenen
  • ongeveer 3 cm verse gemberwortel
  • 3 tomaten
  • 1 kaneelstok
  • 2 eetlepels ras el hanout
  • 400 ml runderbouillon
  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 1 citroen
  • halve pot kikkererwten (200 gram)
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • optioneel: fijne rasp
  • braadpan of andere pan met dikke bodem
  • houten lepel
  • kleine zeef
  • optioneel: citrus rasp en pers

Marokkaanse stoofpot Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 2 uur 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/marokkaanse-stoofpot


Voorbereiding – 20 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gember en rasp of snijd deze fijn.

Was de courgette, verwijder de uiteindes en snijd in grove stukken. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd de tomaten vervolgens in grove stukken.

Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van het stoofvlees en snijd het vlees in blokjes. Bestrooi het vlees ruim met peper en zout. 

Marokkaanse stoofpot
Marokkaanse stoofpot

Marokkaanse stoofpot afmaken – 2 uur + 20 minuten

Verhit een scheut olie in een braadpan of andere pan met dikke bodem en bak het vlees rondom mooi bruin.

Bak de fijngesneden ui en knoflook nog enkele minuten mee.

Bak de courgette samen met de gember nog enkele minuten mee. Voeg de kaneelstok samen met de ras el hanout toe en bak nog kort mee. 

Voeg de tomaten samen met runderbouillon toe, plaats de deksel op de pan en breng aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat ongeveer 1,5 uur zachtjes sudderen. 

Rasp ondertussen de schil van de citroen en pers het sap eruit. Snijd de gedroogde abrikozen grof, laat de kikkererwten uitlekken en zet opzij. 

Voeg na 1.5 uur de rasp en het sap van een citroen, de kikkererwten en de abrikozen toe.

Laat het geheel nog ongeveer een half uur zachtjes sudderen. De stoof is klaar zodra het vlees mals is, als het vlees nog niet gaar is maar het vocht al is verdampt kun je een beetje extra bouillon of water toevoegen.

Verwijder de kaneelstok en breng op smaak met peper en zout. Serveer bijvoorbeeld met couscous, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-09-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-02-2024


Waardeer dit recept!
27 stemmen

0 reacties op Marokkaanse stoofpot

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.