Ohmydish.nl


Mango tempura met citrus sabayon

Op zoek naar een makkelijk maar een leuk toetje voor het volgende etentje? Maak dan deze mango tempura met citrus sabayon!

Mango tempura met citrus sabayon
35 minuten 6 personen Toetjes
Mango tempura met citrus sabayon

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 mango
  • 2 grapefruits
  • 2 sinaasappelen
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels honing
  • Tempura meel
  • Koolzuurhoudend water
  • Aantal takjes verse munt
  • 100 ml Licor 43
  • 2 kruidnagels
  • 2 kardemom peulen
  • 1 kaneelstok
  • 4 eidooiers
  • Zonnebloemolie om in te bakken
Mango tempura met citrus sabayon ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Kleine sauspan
  • Zeef
  • Snijplank en koksmes
  • Kleine pan + kom (om een bain marie te maken)
  • Garde
  • Houten spies
  • Frituur of braadpan
  • Citruspers
  • Rasp

Bereiden

35 minuten 6 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mango-tempura


Voorbereiding -- 20 minuten

Pers het sap uit 1 sinaasappel met behulp van een citruspers. Rasp de schil van de limoen. Meng het sinaasappelsap samen met de limoenrasp, honing, Licor 43, verse muntblaadjes, kardemom, kruidnagels en kaneel in de kleine sauspan. Verwarm het pannetje op laag vuur 10 tot 15 minuten lang. Laat alles daarna een beetje afkoelen en haal het mengsel door een zeef.

Gebruik een scherp mes om de schil van de tweede sinaasappel te verwijderen. Snijd eerst de boven- en onderkant eraf en snijd vervolgens van boven naar beneden de rest van de schil en zoveel mogelijk wit weg. Snijd vervolgens de partjes tussen de vliesjes weg.

Meng tempura meel samen met koolzuurhoudend water om een simpel en snel tempurabeslag te maken. Het koolzuurhoudend water maakt kleine gaatjes in het beslag, deze belletjes zullen uitzetten als dit in contact komt met de hete olie. Dit geeft een extra krokante korst.

Schil de mango en snijd in stukken, niet te klein maar ook niet te groot.

Gefrituurde mango in tempurabeslag Gefrituurde mango in tempurabeslag

De mango tempura met citrus sabayon afmaken -- 15 minuten

Maak een bain marie voor de saus die je kunt zien op de foto's. Dit wil zeggen een laag water met een kom bovenop, de stoom van het water zal de saus in de kom langzaam garen. Deze saus heet sabayon. Voeg het sinaasappelsap mengsel toe samen met de eidooiers in de kom op het pannetje en begin met roeren. Blijf roeren met een garde totdat er een luchtige saus ontstaat. Zorg dat het mengsel niet te warm wordt, want dan gaan de eidooiers garen en ontstaan er klontjes.

Verhit de olie tot een temperatuur van 180 graden celsius. Gebruik een houten spies om de mangostukjes in het tempurabeslag te dippen. De mango moet geheel bedekt zijn met het beslag, leg deze dan voorzichtig en direct in de hete olie. Bak de mangostukjes in 2 tot 3 minuten tijd goudbruin.

Verdeel de grapefruit- en sinaasappelpartjes over een bord. Verdeel de gefrituurde mangostukjes over het bord, schenk de sabayon er overheen en serveer direct. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.