Ingrediënten
- 250 gram mascarpone
- 3 eieren
- 4 eetlepels witte basterdsuiker
- 8 grote, of 10 kleine mandarijnen
- ongeveer 40 lange vingers
- 100 ml Apice of andere sinaasappel/mandarijn likeur

Kookgerei
- snijplank & koksmes
- kleine kom
- middelgrote kom
- garde
- elektrische mixer
- ovenschaal
- huishoudfolie
Voorbereiding — 15 minuten
Snijd de schil van de mandarijnen met een scherp mes weg. Begin hiervoor met een stukje van de boven- en onderkant af te snijden. Snijd vervolgens van boven naar beneden met je mes de schil weg en zorg dat er zo weinig mogelijk wit op blijft zitten. Snijd de mandarijnen dan in dunne plakjes. Meng de likeur met een eetlepel witte basterdsuiker en zet opzij.
Gebruik een garde om een glad mengsel te kloppen van de mascarpone, eidooiers en de resterende 3 eetlepels witte basterdsuiker. Ontvet een kom met een paar druppels citroensap en klop de eiwitten op totdat deze stijve pieken vormen, dit gaat het makkelijkste met een elektrische mixer. Vermeng het mascarpone mengsel samen met de opgeklopte eiwitten tot een glad mengsel.

Mandarijnen tiramisu afmaken — 15 minuten + wachttijd
Dip de helft van de lange vingers in het likeur mengsel, doe dit 1 voor 1. Dip maar 1 kant van de lange vingers om te voorkomen dat deze zompig worden. Verdeel de lange vingers over de bodem van een ovenschaal. Verdeel de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers. Verdeel er dan een laag mandarijnen plakjes over. Dip de andere helft van de lange vingers in de likeur en maak hiermee een nieuwe laag. Verdeel dan de rest van het mascarpone mengsel over de ovenschaal en maak deze af met de resterende mandarijnen plakjes.
Bedek met huishoudfolie en plaats de tiramisu in de koelkast voor tenminste 4 uur, liefst een nacht. Geniet ervan!
Geef een reactie