Mandarijnen kwarktaart

(24)

Een luchtige mandarijnen kwarktaart is makkelijk te maken zonder oven. Met stukjes mandarijn voor nóg meer smaak en structuur.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-08-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-01-2024

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake
Mandarijnen kwarktaart

Ingrediënten


  • 700 gram naturel kwark
  • 350 ml slagroom
  • 75 gram suiker
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 3 kleine blikjes mandarijnen op lichte siroop
  • 6 blaadjes gelatine
  • 60 gram boter
  • 1 pak Maria koekjes (of andere droge koekjes)

Kookgerei nodig


  • 2 kleine saus pannetjes
  • garde
  • elektrische mixer
  • springvorm (26 cm)
  • bakpapier
  • lepel
  • food processor, blender of hersluitbare zak met deegroller om koekkruimels te creëren.

Mandarijnen kwarktaart Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mandarijnen-kwarktaart


Voorbereiding – 20 minuten

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Smelt ongeveer 60 gram boter in een klein sauspannetje. 

Maak koekkruimels met een keukenmachine, blender of deegroller. Als je een deegroller gebruikt kun je de koekjes wel beter eerst in een hersluitbare zak doen

 Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en verdeel deze over de bodem van de springvorm. Zet deze in de koelkast terwijl je de kwarkvulling gaat maken. 

Plaats de mandarijnen partjes in een vergiet en vang het vocht op. Week de gelatineblaadjes ondertussen in koud water. Verwarm ongeveer 100 ml van het mandarijnen sap/siroop in het kleine sauspannetje.

Knijp het water uit de gelatine en voeg deze toe aan de pan, roer glad met een garde en zet opzij. 

Mandarijnen kwarktaart
Mandarijnen kwarktaart

Mandarijnen kwarktaart afmaken – 15 minuten + wachttijd

Klop de slagroom tot yoghurt dikte en voeg de suiker en vanille suiker geleidelijk toe. Roer de kwark door de slagroom en roer er dan ook het mandarijnenmengsel bij. Zorg dat het een glad mengsel is geworden. 

Snijd de helft van de mandarijnenpartjes in kleine stukjes en roer deze door het kwarkmengsel en verdeel dit evenredig over de koekjesbodem. Zet de kwarktaart dan minimaal 2 uur in de koelkast. 

Maak de kwarktaart af met de resterende mandarijnenpartjes en geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-08-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-01-2024


Waardeer dit recept!
24 stemmen

2 reacties op Mandarijnen kwarktaart

Tjitske plaatste op 05-09-2017 om 09:58:42

Hallo Veronique, Dit is bijna hetzelfde recept wat ik al jaren maak. Alleen met wat minder kwark (500 gr.) en gewoon met 1 blikje mandarijntjes. Jij legt nog een hoeveelheid mandarijntjes bovenop. Ook leuk om te zien en lekker. Ik maakte hem ook wel met een blik halve perziken, ook heel lekker.

Ik bakte eerst een bisquittaart en sneed die in twee helften, voor de bodem. De andere helft gebruikte ik voor een Monchoutaart, met een topping van een blikje kersenvlaaivulling (van Jonker Fris ofzoiets). Maar met koekjes kan het ook. Dan heb je een meer krokante bodem.

M.vr.gr. Tjitske Velde.

Ohmydish plaatste op 05-09-2017 om 14:54:09
Hallo Tjitske, met perziken is inderdaad ook erg lekker! Eigenlijk is een kwarktaart met (bijna) elk soort fruit wel lekker toch :) Met een biscuitdeeg bodem klinkt ook lekker, ik hou meer van het krokante van de koekjes omdat dat zo'n heerlijke tegenhanger van de romige kwarkvulling is. Groetjes, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.