Een luchtige mandarijnen kwarktaart is makkelijk te maken zonder oven. Met stukjes mandarijn voor nóg meer smaak en structuur.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 30-08-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 15-01-2024
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mandarijnen-kwarktaart
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Smelt ongeveer 60 gram boter in een klein sauspannetje.
Maak koekkruimels met een keukenmachine, blender of deegroller. Als je een deegroller gebruikt kun je de koekjes wel beter eerst in een hersluitbare zak doen
Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en verdeel deze over de bodem van de springvorm. Zet deze in de koelkast terwijl je de kwarkvulling gaat maken.
Plaats de mandarijnen partjes in een vergiet en vang het vocht op. Week de gelatineblaadjes ondertussen in koud water. Verwarm ongeveer 100 ml van het mandarijnen sap/siroop in het kleine sauspannetje.
Knijp het water uit de gelatine en voeg deze toe aan de pan, roer glad met een garde en zet opzij.
Klop de slagroom tot yoghurt dikte en voeg de suiker en vanille suiker geleidelijk toe. Roer de kwark door de slagroom en roer er dan ook het mandarijnenmengsel bij. Zorg dat het een glad mengsel is geworden.
Snijd de helft van de mandarijnenpartjes in kleine stukjes en roer deze door het kwarkmengsel en verdeel dit evenredig over de koekjesbodem. Zet de kwarktaart dan minimaal 2 uur in de koelkast.
Maak de kwarktaart af met de resterende mandarijnenpartjes en geniet ervan!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 30-08-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 15-01-2024
Hallo Veronique, Dit is bijna hetzelfde recept wat ik al jaren maak. Alleen met wat minder kwark (500 gr.) en gewoon met 1 blikje mandarijntjes. Jij legt nog een hoeveelheid mandarijntjes bovenop. Ook leuk om te zien en lekker. Ik maakte hem ook wel met een blik halve perziken, ook heel lekker.
Ik bakte eerst een bisquittaart en sneed die in twee helften, voor de bodem. De andere helft gebruikte ik voor een Monchoutaart, met een topping van een blikje kersenvlaaivulling (van Jonker Fris ofzoiets). Maar met koekjes kan het ook. Dan heb je een meer krokante bodem.
M.vr.gr. Tjitske Velde.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.