Maleisische noedelsoep met kip

(15)

Zin in een hartige soep? Maak dan deze Maleisische noedelsoep met kip, ook wel bekend als Soto Ayam. Een vullende soep, boordevol kruiden.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 31-01-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-04-2023

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Maleisische noedelsoep met kip

Ingrediënten


  • 2 kipfilets
  • 2 gekookte en in plakken gesneden aardappels
  • 2 limoenen
  • 100 gram rijst vermicelli (mihoen)
  • 3 liter kippenbouillon
  • 3 eieren
  • 2 rode pepers
  • 2 groene pepers
  • zonnebloemolie
  • 4 bosuien
  • 3 uien
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kaneelstokjes
  • 4 steranijs
  • 2 gekneusde citroengras stengels
  • 8 kruidnagels
  • stukje geraspte gemberwortel
  • 8 knoflooktenen
  • 2 theelepels witte peperkorrels
  • 3 theelepels gemalen koriander / ketoembar
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 theelepels kurkuma
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • blender of een vijzel en stamper
  • hersluitbare zakken
  • grote pan
  • kleine pan

Maleisische noedelsoep met kip Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/maleisische-noedelsoep-met-kip


Voorbereiding – 20 minuten

Maak een gladde pasta, hiervoor kun je een vijzel of blender gebruiken. Voeg hier de gember, knoflooktenen, peperkorrels, koriander, komijn en kurkuma aan toe.

Maak de kipfilets schoon en snijd deze in lange repen. Plaats de kipreepjes in de hersluitbare zak en voeg de kruidenpasta toe. Plaats dit ten minste 10 minuten in de koelkast.

Kook ondertussen de eieren hard in ongeveer 9 minuten. Snijd ondertussen de bosuitjes fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode en groene pepers en snijd deze in fijne ringetjes. 

Maleisische noedelsoep met kip
Maleisische noedelsoep met kip

De Maleisische kippenbouillon maken – 40 minuten

Pel de uien en snijd deze fijn. Snijd de citroengras stengels kleiner zodat ze in de pan passen. Verwarm een beetje zonnebloemolie in de grote pan en fruit hierin de uien, kaneelstokjes, kruidnagels, steranijs, laurierblaadjes en citroengras.

Bak dit net zolang tot de uien bruin beginnen te kleuren. Voeg dan de gemarineerde kipreepjes toe en bak dit nog 10 minuten langer op middelhoog vuur en draai de kip regelmatig.

Schenk er dan 3 liter kippenbouillon bij en laat het ongeveer 25 minuten zachtjes koken. Breng ondertussen water aan de kook in de waterkoker en schenk dit over de mihoen.

Laat de mihoen enkele minuten wellen en spoel dan koud om plakken te voorkomen, giet ze dan af. Haal de kipreepjes uit de bouillon en laat deze een beetje afkoelen.

Verwijder dan alle kruiden uit de kippenbouillon en schep eventueel vet van de oppervlakte weg. Zodra de kip is afgekoeld kun je deze in stukken trekken met een vork.

Maleisische noedelsoep met kip afmaken – 10 minuten

Plaats de mihoen in diepe borden of kommen. Schep er enkele lepels hete bouillon over en voeg de stukjes kip, plakjes gekookte aardappels, limoen partjes en hardgekookte ei partjes toe. 

Maak de soep af met bosui, groene en rode pepers. Je kunt er ook nog verse koriander en fijngesneden sjalot of krokante uitjes aan toevoegen als je wilt. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 31-01-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-04-2023


Waardeer dit recept!
15 stemmen

0 reacties op Maleisische noedelsoep met kip

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.