Bleekselderij soep

(36)

Deze makkelijke bleekselderij soep heeft niet veel ingrediënten nodig. Door de subtiele smaak is deze soep geschikt voor elk moment van de dag!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-07-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-01-2024

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Bleekselderij soep

Ingrediënten


  • 75 gram boter
  • optioneel: 1 eetlepel olijfolie
  • 250 gram bleekselderij
  • 1 ui
  • 1/2e zoete aardappel
  • 1 liter kippen-of groentebouillon
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: scheutje room

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote pan
  • dunschiller
  • blender of staafmixer

Bleekselderij soep Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bleekselderij-soep


Voorbereiding – 10 minuten

Was de selderij stengels en snijd de onderkant eraf. Snijd de selderij stengels in stukken en zet opzij. Pel de ui en snijd deze fijn, het maakt niet uit hoe je deze snijd omdat de soep toch gepureerd zal worden.

Schil de zoete aardappel en snijd deze dan fijn, hoe fijner je deze snijd hoe sneller de soep klaar zal zijn.

Als je gebruik maakt van bouillonblokjes, kun je deze het beste vooraf al maken met kokend water. Hiervoor kun je eventueel ook gewoon een waterkoker gebruiken. 

Bleekselderij soep
Bleekselderij soep

De bleekselderij soep afmaken – 30 minuten

Verwarm 75 gram boter en een beetje olijfolie in de grote pan op middelhoog vuur. Zodra de boter is gesmolten, voeg je de gesneden selderij, ui en zoete aardappel toe.

Plaats een deksel op de pan en laat het zachtjes sudderen voor ongeveer 10 minuten, of tot ze zacht beginnen te worden. Let op dat de groenten niet bruin worden, dan zal de soep uiteindelijk te donker van kleur worden.

Schenk er dan 1 liter bouillon bij en breng aan de kook. Zet dan het vuur weer lager en laat het nog minimaal een kwartier sudderen, of tot de groenten heel zacht zijn geworden.

Pureer de soep met een blender of staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over kommen en maak het af met een scheut room, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-07-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-01-2024


Waardeer dit recept!
36 stemmen

0 reacties op Bleekselderij soep

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.