Makkelijke roergebakken biefstuk met groenten

(4)

Op zoek naar een makkelijk recept voor roergebakken biefstuk met groenten? Deze variant is in ongeveer 20 minuten klaar, en heeft een heerlijke wok smaak!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-05-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-01-2024

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Makkelijke roergebakken biefstuk met groenten

Ingrediënten


  • 1 (lende) biefstuk
  • 150 gram rijst noedels
  • Ongeveer 8 witte champignons
  • 1 grote wortel
  • Erwtjes, wij hebben bevroren erwten gebruikt
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • Olijfolie
  • 25 ml (glutenvrije) sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • peper en zout

Kookgerei nodig


  • Snijplank en koksmes
  • Dunschiller
  • Champignonborstel of keukenpapier
  • Wok
  • Klein kommetje
  • Middelgrote kom
  • Aluminiumfolie

Makkelijke roergebakken biefstuk met groenten Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/makkelijke-roergebakken-biefstuk-met-groenten


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de sjalot en knoflook teentjes. Snijd de sjalot in halve ringen en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.

Doe de gesneden knoflook in een klein kommetje samen met de sojasaus, sambal oelek, honing en sesamolie en meng goed samen.

Maak de wortel schoon en schil deze met behulp van de dunschiller. Snijd vervolgens in flinke stukken en zet voor nu apart.

Maak de champignons schoon met behulp van een champignonborstel of gebruik keukenpapier.

Tip: Maak de champignons niet schoon met behulp van water, de champignons zullen het water opnemen en zullen hier uiteindelijk minder lekker van worden.

Snijd de champignons vervolgens in dunne plakjes en snijd de biefstuk in stukjes. 

Makkelijke roergebakken biefstuk met groenten
Makkelijke roergebakken biefstuk met groenten

Roerbakken van de biefstuk met groenten – 10 minuten

Voeg ongeveer een halve liter kokend water en de rijst noedels toe aan de middelgrote kom.

Dek af met folie en laat deze 10 minuten wellen. Afhankelijk van het soort noedels dat je gebruikt hebt kan dit iets langer of korter duren, controleer tussentijds of de noodles al gaar zijn.

Verhit in de tussentijd olijfolie in een gloeiend hete wok. Voeg dan de in stukken gesneden wortel toe en bak deze 2 minuten.

Voeg dan de sjalot, erwtjes en champignons toe en bak deze 2 tot 3 minuten mee.

Voeg dan de stukjes biefstuk toe, samen met het soja saus mengsel en breng op smaak met peper en zout.

Serveer de biefstuk en groenten samen met de noedels en eventueel wat extra zelfgemaakte sambal, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-05-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-01-2024


Waardeer dit recept!
4 stemmen

0 reacties op Makkelijke roergebakken biefstuk met groenten

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.