Makkelijke Franse cassoulet

(12)

Stevige trek? Deze makkelijke Franse cassoulet stilt de honger van 6 personen! Gerecht is klaar in een uur tijd, lekker met worst, kip en spek!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-11-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-03-2023

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten Calorieën 450 calorieën p.p.
Makkelijke Franse cassoulet

Ingrediënten


  • 8 kruimige aardappels
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 1/2 prei
  • 2 winterpenen
  • 4 selderijstengels
  • 4 varkenssaucijsjes
  • 400 gram kippendijen
  • 100 gram spek
  • 2 - 3 eetlepels gerookt paprikapoeder
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 4 laurierblaadjes
  • Grote pot witte bonen
  • 4 kruidnagels
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Broodkruim (optioneel)

Kookgerei nodig


  • Koksmes
  • Snijplank
  • Dunschiller
  • Grote pan
  • Grote kom
  • Vergiet of bolzeef
  • Grote braadpan
  • Houten lepel

Makkelijke Franse cassoulet Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten Calorieën 450 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/makkelijke-franse-cassoulet


Voorbereiding – 15 minuten

Was de prei, winterpeen, selderijstengels en aardappelen. Schil de winterpenen met behulp van een dunschiller.

Snijd dan de prei, winterpeen, selderijstengels, uien en knoflook in fijne stukjes met behulp van een koksmes en een snijplank. Voeg 2 - 3 eetlepels paprikapoeder toe aan de grote kom.

Voeg de varkenssaucijzen toe en bedek met de gerookte paprikapoeder. Het makkelijkste is om de worsten in de kom om te schudden. Snijd de spek in kleine stukjes.

Giet de pot witte bonen af in een vergiet of bolzeef. Spoel af met koud stromend water.

Makkelijke Franse cassoulet
Makkelijke Franse cassoulet

De makkelijke Franse cassoulet afmaken – 45 minuten

Voeg een flinke scheut olijfolie toe aan de grote braadpan. Fruit dan eerst de in stukjes gesneden knoflook en ui aan tot glazig. Voeg dan het spek, worst en de kippendijen in zijn geheel toe.

Bak het vlees tot bijna goudbruin. Voeg dan de wortel, prei en selderij toe. Laat 10 minuten lang zachtjes stoven, roer af en toe met een houten lepel.

Voeg de inhoud van een blik tomatenblokjes toe, roer door elkaar. Voeg nu de laurierblaadjes en kruidnagels toe. Zet het vuur op de laagste stand, laat zo'n 30 minuten zachtjes garen.

Vul een grote pan met water, voeg de aardappelen toe en breng aan de kook. Kijk op de verpakking van de aardappelen om te zien wat de exacte kooktijd is.

Voeg in de laatste 10 minuten de schoongemaakte witte bonen toe, deze hoeven alleen maar even opgewarmd te worden.

Breng op smaak met peper, zout en voeg optioneel een handje broodkruimels toe. Serveer de makkelijke Franse cassoulet met de gekookte kruimige aardappelen. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-11-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-03-2023


Waardeer dit recept!
12 stemmen

0 reacties op Makkelijke Franse cassoulet

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.