Zelfgemaakte eiersalade

(29)

Maak zelf de allerlekkerste eiersalade voor op brood of een toastje. Helemaal niet moeilijk te maken, én super makkelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-04-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 22-01-2024

Eiersalade is een echte klassieke salade voor op brood, op een toastje of voor bij een salade. Of je het nu serveert als broodbeleg, bij de lunch of als hapje op een feestje, eiersalade is altijd een goed idee!

Met eiersalade kun je eindeloos variëren. De basis voor een goede eiersalade bestaat uit eieren, mayonaise, peper en zout.

Je kunt ook fijngehakte groenten, zoals sappige tomaten en knapperige sla, toevoegen voor extra textuur en kleur.

Of probeer eens een eigen twist op eiersalade te geven met smaakmakers zoals mosterd, paprikapoeder en verse kruiden.

Ook lekker: eiersalade gemaakt van ganzeneieren
Ook lekker: eiersalade gemaakt van ganzeneieren

Het mooie is dat je het helemaal naar eigen wens kunt aanpassen, zodat de eiersalade perfect past bij jouw persoonlijke smaak.

Dit recept is voor 4 personen, dus ongeveer een standaard bakje eiersalade vol. Kun jij de allerlekkerste eiersalade maken?

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten Calorieën 64 calorieën p.p.
Zelfgemaakte eiersalade

Ingrediënten


  • 4 eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 selderijstengel
  • Citroensap
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse bieslook

Kookgerei nodig


  • Kleine pan
  • Snijplank en koksmes
  • Middelgrote kom
  • Lepel

Zelfgemaakte eiersalade Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten Calorieën 64 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelfgemaakte-eiersalade


Voorbereiding – 10 minuten

Plaats de eieren voorzichtig in een kleine pan en vul deze met koud water. Breng het water aan de kook op middelhoog vuur. Als het water kookt hou je 7 minuten kooktijd aan.

De basis van elk goed eiersalade recept: verse eieren!
De basis van elk goed eiersalade recept: verse eieren!

Koel de eieren direct af met koud water, de makkelijkste manier om dit te doen is om ijswater of stromend koud water te gebruiken. Snijd de bieslook in de tussentijd fijn, je hebt ongeveer een eetlepel vol nodig.

Was en snijd de selderijstengel zo fijn mogelijk. 

Zelfgemaakte eiersalade maken
Zelfgemaakte eiersalade maken

Zelfgemaakte eiersalade afmaken – 5 minuten

Pel de gekookte eieren en plaats deze op je snijplank. Snijd de eieren fijn met je koksmes, of gebruik een vork. Combineer de eieren, bieslook, selderij, mayonaise en citroensap in de middelgrote kom.

Breng de makkelijke eiersalade op smaak met peper en zout. Heerlijk voor op toast of brood. Garneer met meer bieslook naar wens. Geniet van deze heerlijke zelfgemaakte eiersalade!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-04-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 22-01-2024


Waardeer dit recept!
29 stemmen

Zelfgemaakte eiersalade: Veel gestelde vragen

Moet je verse eieren gebruiken voor deze eiersalade?

Je hoeft geen gebruik te maken van verse eieren, mocht je dat wel willen houdt er dan rekening mee dat verse eieren lastiger te pellen zijn. Het pellen van verse eieren gaat veel makkelijker wanneer je deze laat “schrikken”. Spoel de eieren af onder koud stromend water en voeg een handvol ijsblokjes toe. Laat een minuut of 5 - 10 staan, en je zult merken dat de eieren veel makkelijker te pellen zijn!

Hoe kan ik voorkomen dat mijn zelfgemaakte eiersalade te waterig wordt?

Het kan voorkomen dat de eieren nog niet lang genoeg gekookt zijn geweest. Of heb je misschien een scheutje azijn toegevoegd bij de mayonnaise? Dit zorgt ervoor dat de eiersalade te waterig wordt.

Kan ik de eiersalade van tevoren maken en bewaren? Hoe lang blijft het goed?

Dat kan zeker! De allerlekkerste eiersalade maak je tenminste een dag vooraf, op deze manier zorg je ervoor dat alle smaken goed zijn ingetrokken. Zelfgemaakte eiersalade blijft over het algemeen 3-4 dagen goed in de koelkast, mits je de eiersalade in een luchtdichte bak bewaard.

0 reacties op Zelfgemaakte eiersalade

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.