Maïskolven uit de oven

(47)

Deze maïskolven uit de oven of van de barbecue met een pittige botersaus zijn heerlijk als bijgerecht. Veel smaak met weinig ingrediënten!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-09-2014, dit recept is voor 2 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-01-2024

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Bijgerechten
Maïskolven uit de oven

Ingrediënten


  • 2 maïskolven zonder bladeren en draden
  • 60 gram boter
  • Sambal of peper pasta naar smaak
  • 1/2e limoen
  • Klein bosje verse peterselie

Kookgerei nodig


  • Oven
  • Aluminiumfolie
  • Sauspannetje
  • Maïskolfhouder

Maïskolven uit de oven Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/maiskolven-uit-de-oven


Voorbereiding – 5 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. 

Smelt de boter in een sauspannetje op laag vuur. Voeg sambal of peper pasta toe naar smaak en meng door elkaar. Voeg dan het sap van een halve limoen toe. 

Leg een vel aluminiumfolie klaar en voeg daar een maïskolf aan toe. Wrijf de maïskolf in met de pittige botersaus. Pak de maïskolf dan in, herhaal deze stap voor de andere maïskolf. 

maïskolven uit de oven
Maïskolven uit de oven

De maïskolven bakken – 45 minuten

Bak de maïspakketjes 45 minuten lang in de voorverwarmde oven. Garneer de maïskolven uit de oven met verse peterselie. Heerlijk voor bij een barbecue, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-09-2014, dit recept is voor 2 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-01-2024


Waardeer dit recept!
47 stemmen

Maïskolven uit de oven: Veel gestelde vragen

Ik heb geen oven, hoe kan ik de maïskolven bereiden?

Behalve uit de oven kun je deze maïskolven ook op de barbecue bereiden. Maar ook in de air fryer of in een diepe pan.

Hoe kun je deze maïskolven het beste eten?

Laat de maïskolven op je bord ietsjes afkoelen. Pak beide uiteinden vast met je handen en gebruik je tanden om de maïs te eten. Je kunt de maïskolf ook vasthouden met een speciale maïskolfhouder. Deze zijn te koop bij de meeste grote warenhuizen.

0 reacties op Maïskolven uit de oven

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.