Maïs salade

(12)

Deze knapperige maïs salade is gemaakt met verschillende soorten groenten en een simpele dressing. Heerlijk als bijgerecht of als lunch.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-01-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-09-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Maïs salade

Ingrediënten


  • ongeveer 250 gram krokante maïs
  • ongeveer 200 gram witte bonen (een halve pot)
  • 1/2e rode ui
  • flinke handvol cherry tomaatjes
  • 1/2e rode paprika
  • 1/4e komkommer
  • 1 friszure appel
  • 125 ml naturel yoghurt
  • 1 theelepel gladde mosterd
  • 1/2e eetlepel honing

Kookgerei nodig


  • kleine kom
  • lepel of garde
  • snijplank & koksmes
  • grote kom
  • vergiet of zeef

Maïs salade Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mais-salade


Voorbereiding – 20 minuten

Maak een simpele honing-mosterd dressing door de yoghurt te mengen samen met de honing en mosterd. Het is niet nodig om deze op smaak te brengen met peper of zout.

Was de paprika, tomaatjes, appel en komkommer. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze vervolgens in blokjes. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel en de komkommer in niet te grote stukjes.

Snijd de tomaatjes door de helft of in plakjes. Pel de rode ui en snijd deze fijn. 

Maïs salade
Frisse maïs salade

De maïs salade afmaken – 10 minuten

Laat de maïs uitlekken en voeg deze toe aan de gesneden groenten. Spoel de bonen uit blik af met water, laat deze vervolgens ook uitlekken en voeg deze dan ook toe aan de groenten.

Roer de dressing erbij en meng goed, een heerlijke salade tijdens de lunch of als bijgerecht, smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-01-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-09-2023


Waardeer dit recept!
12 stemmen

2 reacties op Maïs salade

Ans Vranken plaatste op 13-01-2020 om 12:23:10
Mmmm ga ik als lunch voor mijn werk msken
Ohmydish plaatste op 13-01-2020 om 14:36:35
Yumm! Je kunt ook de dressing apart meenemen naar je werk, dan blijft de salade lekker knapperig :-)

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.