Ingrediënten
- 250 gram macaroni
- eventueel groentebouillon
- 150 gram boursin
- ongeveer 150 gram crème fraîche
- 2 eieren
- 200 gram hamblokjes
- geraspte kaas
- paar blokjes roomboter
- klein handjevol paneermeel
- peper en zout naar smaak
- optioneel: peterselie om te garneren

Kookgerei
- grote pan
- vergiet
- oven
- grote ovenschaal
- houten lepel
- garde
- middelgrote kom
Voorbereiding — 15 minuten
Breng een pan met water en zout aan de kook, je kunt eventueel ook groentebouillon gebruiken. Kook hierin de macaroni al dente, de exacte kooktijd is afhankelijk welke pasta je gebruikt. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius en vet de ovenschaal in met boter.
Roer de crème fraîche samen met de eieren en boursin tot een glad mengsel.

Macaroni boursin gratin — 40 minuten
Giet de macaroni af en roer hier het boursin mengsel doorheen samen met de hamblokjes. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de macaroni over de ovenschaal en verdeel een flinke handvol geraspte kaas over de bovenkant. Verdeel hier dan ook een handvol paneermeel over en leg her en der een klein blokje roomboter voor een extra krokante bovenkant.
Bak de gratin ongeveer 30 minuten, of tot de kaas mooi goudbruin is. Serveer eventueel met een groene salade, smakelijk!

Geef een reactie