Mac and cheese

(14)

Een echte Amerikaanse klassieker: mac and cheese. Recept voor 4 personen, klaar in ongeveer 20 minuten. Met kaas, slagroom en spek.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-08-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Mac and cheese

Ingrediënten


  • Takje verse rozemarijn
  • 500 ml slagroom
  • 200 gram spek
  • 200 gram macaroni
  • 150 gram Gruyere kaas
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse bieslook ter garnering

Kookgerei nodig


  • Grote pan
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Bakpan
  • Rasp

Mac and cheese Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mac-and-cheese


Voorbereiding – 5 minuten

Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Voeg een snufje zout toe en kook de macaroni al dente.

Snijd de verse rozemarijn in fijne stukjes. Snijd de bacon in stukjes en bak de bacon krokant in een bakpan. Rasp de gruyère kaas fijn. 

Mac and cheese
Mac and cheese

De mac and cheese afmaken –15 minuten

Giet de macaroni af en bewaar een beetje van het kookvocht.

Voeg de slagroom toe aan de grote pan en meng goed door de macaroni heen. Voeg dan de stukjes rozemarijn toe en breng op smaak met zout en peper.

Verhit totdat de macaroni de slagroom heeft opgenomen. Roer de bacon en kaas er doorheen. Voeg eventueel een beetje kookvocht toe om te voorkomen dat de mac and cheese aan de pan gaat plakken. 

Garneer de mac and cheese met gesneden verse bieslook. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-08-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023


Waardeer dit recept!
14 stemmen

Mac and cheese: Veel gestelde vragen

Welke kaas voor mac and cheese?

Voor het maken van mac and cheese kun je verschillende soorten kaas gebruiken. Voor een Amerikaanse klassieke versie gebruiken ze meestal Cheddar kaas. Hier zijn meerdere soorten in verkrijgbaar zoals scherpe cheddar, milde cheddar of witte cheddar.

Voor de simpele en snelle macaroni met kaas kun je gebruik maken van elke geraspte kaas die je hebt. Dit kan jonge of belegen kaas zijn, maar Emmentaler of Comté zijn ook prima zolang de kaas maar goed zal smelten.

Welke macaroni voor mac and cheese?

Voor mac and cheese wordt in Amerika meestal een elleboog macaroni gebruikt die iets groter is dan de macaroni die wij kennen. 

0 reacties op Mac and cheese

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.