Lychee panna cotta

(5)

Mooi uitziend en romig dessert die je in anderhalf uur kunt bereiden. Dit lychee panna cotta recept is voor 6 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-01-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-11-2022

Kooktijd 1 uur 50 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes
Lychee panna cotta

Ingrediënten


  • 10 gram gelatine
  • 100 ml volle melk
  • 500 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • vanille extract

Rozengelei ingrediënten

  • 50 gram suiker
  • 150 ml water
  • 4 gram gelatine
  • Rode eetbare kleurstof
  • Eetlepel rozenwater
  • 9 verse lychees

Kookgerei nodig


  • 6 kleine glaasjes
  • Snijplank
  • Klein mesje
  • Kommetje
  • 2 x sauspannetje

Lychee panna cotta Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 50 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/lychee-panna-cotta


Voorbereiding – 1 uur en 10 minuten

Giet koud water in een kom en voeg de gelatineblaadjes toe, wacht tot de gelatine zacht wordt. Giet melk in een sauspannetje en verwarm op laag vuur. Laat de melk niet koken.

Knijp het meeste vocht uit de geweekte gelatineblaadjes en los de gelatine op in de warme melk. Voeg suiker en slagroom toe aan ander sauspannetje en breng aan de kook.

Haal het suiker en slagroom mengsel dan van het vuur en giet dit in het andere pannetje met de gelatine. Voeg een aantal druppels vanille extract toe.

Laat afkoelen tot kamertemperatuur, giet het mengsel dan in de 6 kleine glaasjes. Plaats de glaasjes dan in de koelkast voor tenminste een uur lang. 

Lychee panna cotta
Lychee panna cotta

Luchee panna cotta afmaken – 40 minuten

Hergebruik het koude water uit de kom en voeg nieuwe gelatineblaadjes toe. Voeg dan suiker, een beetje rode eetbare kleurstof en water toe in een kleine pan en verwarm.

Voeg rozenwater toe, voeg niet teveel toe aangezien rozenwater een aanwezige smaak heeft. Pers het meeste vocht uit de gelatine blaadjes en los de gelatine dan op in het warme rozenwater. 

Pel de lychees en snijd doormidden. Zodra de panna cotta stijf geworden is in de koelkast kun je 3 halve lychees bovenop leggen. Giet er dan de rozengelei overheen.

Plaats terug in de koelkast en wacht een half uur tot ook de rozengelei stijf geworden is. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-01-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-11-2022


Waardeer dit recept!
5 stemmen

0 reacties op Lychee panna cotta

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.