Luchtige cake met jam

(8)

Deze luchtige cake met jam is gemaakt zonder boter, daardoor een erg lichte cake waar je makkelijk nog een stuk van kunt nemen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-06-2019, dit recept is voor 12 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-01-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake
Luchtige cake met jam

Ingrediënten


  • 150 gram suiker
  • 5 eieren
  • 150 gram bloem + extra
  • snufje zout
  • boter om in te vetten
  • 3/4e pot jam naar keuze afhankelijk hoe dik je de lagen wilt (wij gebruikten pompoenjam)

Kookgerei nodig


  • elektrische mixer
  • springvorm - 26 cm
  • siliconen kwast
  • fijne zeef
  • siliconen spatel
  • oven

Luchtige cake met jam Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/luchtige-cake-met-jam


Voorbereiding – 10 minuten

Vet de springvorm in met boter en een dun laagje bloem. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. 

Klop de suiker samen met de eieren tot deze luchtig en bleek zijn, dit kan 5 tot 10 minuten duren afhankelijk van je elektrische mixer. 

Zeef de bloem en zout bij de eieren en gebruik een siliconen spatel om het er kort doorheen te vouwen. Zorg dat het beslag zo luchtig mogelijk blijft. 

Luchtige cake met jam
Luchtige cake met jam

Luchtige cake met jam afmaken – 30 minuten

Verdeel het beslag over de springvorm en bak in de oven voor ongeveer 20 minuten. Tijd is afhankelijk van je oven, dus controleer met een houten prikker. Als de prikker er schoon uitkomt is de cake gaar. 

Luchtige cake met jam net uit de oven
Luchtige cake met jam net uit de oven

Laat de cake volledig afkoelen en snijd deze dan door de helft. Besmeer de onderste laag met een laag jam, wij kozen voor een vrij dunne laag pompoenjam maar je kunt elke jam naar smaak gebruiken. 

Plaats de bovenste laag cake erop en besmeer de bovenkant ook nog met een dunne laag jam, geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-06-2019, dit recept is voor 12 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-01-2023


Waardeer dit recept!
8 stemmen

2 reacties op Luchtige cake met jam

Florina plaatste op 01-07-2019 om 08:57:43
Goed idee, ga ik vandaag of morgen eens maken. Eigenlijk een soort biscuitbeslag. Eenvoudig met een pot jam: wat kan het leven soms simpel zijn om leuk en lekker te zijn! Bedankt weer voor jullie inspiratie. "Ik blijf het zeggen hoor." Ha ha! (En veel plezier in Nederland. Be welcom!
Ohmydish plaatste op 01-07-2019 om 09:51:20
Florina, daar ben je weer! Lang niet online 'tegen gekomen' :) Klopt, het is inderdaad een biscuitdeeg/spongecake, heel erg simpel. Net want je zegt, eenvoud is soms nog het allerlekkerste. Bedankt voor je leuke bericht, fijne dag. (Dankje!)

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.