Deze limoen-korianderrijst is makkelijk te maken en past het beste bij een vet stuk vlees zoals eend of varkensvlees. Klaar in een half uur.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-08-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 03-07-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/limoen-korianderrijst
Gebruik het koksmes om de verse koriander fijn te snijden. Rasp de limoen totdat je ongeveer 1 theelepel citroen zest overhoudt. Pers het sap uit de citroen in de kleine kom met behulp van een citruspers.
Je kunt ook simpelweg je vingers gebruiken om het sap uit de limoen te persen. Roteer de limoen dan in je hand tijdens het knijpen.
Vul de middelgrote pan met water en breng deze op hoog vuur aan de kook. Meng er een (eetlepel) boter doorheen en voeg dan 200 gram langkorrelrijst aan toe.
Dek de pan af met de deksel, zet het vuur lager en kook de rijst gaar. Dit duurt meestal 15 minuten, afhankelijk van de rijstkorrels.
Giet de langkorrelrijst af en plaats dit direct terug in de middelgrote pan. Roer er dan het limoensap doorheen samen met de limoenzeste en fijngesneden koriander.
De limoen-korianderrijst is het lekkerst met een vettig stuk vlees zoals eend of varken. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-08-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 03-07-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.