Lenteuisoep

(14)

Met maar een paar ingrediënten zet je in 40 minuten deze heerlijke, goedkope en snelle lenteuisoep op tafel. Recept voor 10 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-11-2016, dit recept is voor 10 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Hoofdgerechten
Lenteuisoep

Ingrediënten


  • 3 liter kippenbouillon
  • 15+ lenteuien
  • Zout en peper
  • Olijfolie

Kookgerei nodig


  • Snijplank
  • Koksmes
  • Klein mesje
  • Staafmixer

Lenteuisoep Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/lenteuisoep


We hadden nog een hele hoop lenteuien in de moestuin staan, aangezien de winter er aan zit te komen vonden we het tijd om de lente-uien op te maken.

Wij hebben er een lekkere en simpele soep van gemaakt. 

De lenteuisoep koken
De lente-uisoep koken

Voorbereiding – 10 minuten

Was alle lente-uien zeer goed. Snijd met behulp van het kleine mesje de wortelen eraf. Haal ook de bladeren eraf die er niet goed meer uit zien.

Was de lente-uien dan nogmaals om er zeker van te zijn dat al het zand van de bladeren afgespoeld is. Snijd de lente-uien dan in kleinere stukken met behulp van een snijplank en koksmes. 

Lenteuisoep
Lente-uisoep

De lente-uisoep afmaken – 30 minuten

Verhit nu 3 liter kippenbouillon, voeg dan alle gesneden stukken lente-ui toe. Laat de soep 25 - 30 minuten zachtjes koken. Pureer tot een soep met behulp van een staafmixer.

Je kunt eventueel de soep door een zeef halen, in het geval je liever een heldere soep wil hebben. Breng op smaak met peper, zout en een scheutje olijfolie.

Serveer de lente-uisoep met bijvoorbeeld een aantal plakken brood en wat kaas. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-11-2016, dit recept is voor 10 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023


Waardeer dit recept!
14 stemmen

0 reacties op Lenteuisoep

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.