Lente lasagne met groene asperges

(12)

Een heerlijk frisse lente lasagne met groene asperges is gemaakt met een citroen-bechamelsaus en verse asperges. Je kunt deze met of zonder vlees maken, klaar in iets meer dan een uur.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-04-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-02-2024

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Lente lasagne met groene asperges

Ingrediënten


  • een bosje groene asperges
  • ongeveer 12 lasagne vellen
  • optioneel: 6 worstjes naar keuze (wij gebruikten merguez worstjes)
  • ongeveer 300 gram erwtjes (vers of diepvries)
  • ongeveer 300 gram spinazie (vers of diepvries)
  • 50 gram roomboter + extra
  • 60 gram bloem
  • 1 liter melk
  • 2 citroenen (rasp + sap)
  • peper en zout naar smaak
  • 150 gram geraspte kaas (bijv. Emmentaler)

Kookgerei nodig


  • middelgrote pan
  • snijplank & koksmes
  • schuimspaan
  • fijne zeef
  • oven
  • grote ovenschaal
  • sauspan
  • garde
  • middelgrote bakpan

Lente lasagne met groene asperges Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/lente-lasagne-met-groene-asperges


Voorbereiding – 20 minuten

Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Verwijder ongeveer 2 cm van het onderste gedeelte van de groene asperges en snijd ze dan door de helft. 

Kook de asperges enkele minuten in het water, haal deze uit het water en kook dan de spinazie kort indien nodig. 

Plaats de spinazie in een fijne zeef en knijp zoveel mogelijk vocht uit de spinazie.

Verwarm 50 gram roomboter in een sauspan en voeg dan in één keer de bloem toe om een roux te maken. Roer er dan geleidelijk de melk bij, zorg dat het telkens weer glad is. Je zult merken dat de saus snel dikker zal worden. 

Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit de citroenen. Roer de citroenrasp en sap erdoor en breng op smaak met peper en zout. 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de ovenschaal in met boter. 

Lente lasagne met groene asperges
Lente lasagne met groene asperges

Lente lasagne met groene asperges afmaken – 50 minuten

Snijd de worstjes in kleinere stukjes, maar niet te klein. Verhit een beetje boter in een bakpan en bak hierin de worstjes enkele minuten. 

Voeg de erwtjes toe en breng op smaak met peper en zout. Verdeel eerst een laagje spinazie in de ovenschaal en dan 4 lasagne vellen. 

Verdeel daar een laag citroen-bechamel saus overheen. Verdeel daar 1/3e van de erwtjes en worstjes overheen met 1/3e van de groene asperges. Begin dan weer met een laag spinazie, lasagne vellen, bechamel saus, worstjes en groene asperges.

Herhaal alle lagen nogmaals en eindig met de geraspte kaas. Bak de lasagne in ongeveer 40 minuten gaar en de kaas mooi goudbruin is. Exacte tijd is afhankelijk van je oven. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-04-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-02-2024


Waardeer dit recept!
12 stemmen

0 reacties op Lente lasagne met groene asperges

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.