Lemon curd aardbeiencake

(18)

Frisse, heerlijke lemon curd aardbeiencake. Zacht en valt licht op de maag. Een goede reden om een extra stuk te nemen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-05-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 22-08-2023

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake
Lemon curd aardbeiencake

Ingrediënten


  • 5 eieren
  • 150 gram suiker
  • 150 gram bloem + extra
  • Snuf zout
  • Boter om mee in te vetten
  • 400 ml room
  • 3-4 eetlepels lemon curd
  • Handvol verse aardbeien

Kookgerei nodig


  • Keukenmixer met garde
  • Springvorm van 26 cm
  • Oven
  • Zeef
  • Siliconen kwast
  • Siliconen spatel
  • Broodmes (optioneel)
  • Afkoelrek

Lemon curd aardbeiencake Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/lemon-curd-aardbeiencake


Voorbereiding – 30 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 150 graden Celsius. Vet de springvorm in met boter met behulp van de siliconen kwast en bestuif deze vervolgens met een dun laagje bloem. 

Gebruik de keukenmixer om de eieren en suiker samen te kloppen tot er een glad en wit mengsel overblijft. Als dit nog niet het geval is, klop dan wat langer door. De tijd die hiervoor nodig is, is afhankelijk van het type keukenmixer dat je gebruikt. 

Meng een snufje zout samen met de bloem en haal dit door een fijne zeef. Vouw de bloem voorzichtig met behulp van een siliconen spatel door het zachte eiermengsel. 

Giet het mengsel in de springvorm en bak deze in de oven in 20 minuten gaar. Controleer of de cake goed gebakken is door er een kleine tandenstoker in te prikken.

De cake is gaar wanneer er geen of heel weinig cake op de tandenstoker achterblijft. Plaats de cake op een afkoelrek en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Lemon curd aardbeiencake
Lemon curd aardbeiencake

Afmaken van de lemon curd aardbeiencake – 10 minuten

We gaan nu de lemon curd vulling maken. Klop de slagroom en voeg hier de lemon curd aan toe, heel makkelijk en lekker! 

Gebruik een broodmes om de cake doormidden te snijden. Verdeel een laag lemon curd slagroom over de onderste cake en plaats de bovenkant van de cake op de lemon curd. 

Verdeel de rest van de lemon curd over de bovenkant van de cake en vergeet ook de zijkanten niet. Was de aardbeien en snijd de kroontjes eraf, snijd de aardbeien in helften en decoreer hiermee de cake. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-05-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 22-08-2023


Waardeer dit recept!
18 stemmen

2 reacties op Lemon curd aardbeiencake

Kevin plaatste op 22-05-2021 om 17:11:43
De baktijd klopt totaal niet, heb deze moeten verdubbelen!
Ohmydish plaatste op 23-05-2021 om 13:59:57
Hoi Kevin, baktijden zijn altijd afhankelijk van de oven die je gebruikt. Als ik deze luchtige cake dubbel zo lang in mijn oven zou doen, zou deze namelijk al verbrand zijn. Fijne dag, liefs Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.