Lavendel honing cheesecake

(3)

Deze lavendel honing cheesecake kan op verschillende manieren aan zijn lavendelsmaakje komen. Gemalen lavendel, extract, net wat je hebt. Klaar in een uur.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-08-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-02-2023

Kooktijd 1 uur Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake
Lavendel honing cheesecake

Ingrediënten


  • 800 gram naturel roomkaas
  • 100 ml honing
  • 40 gram bloem
  • 4 eieren
  • 60 gram boter
  • 3/4e pak Bastogne koekjes
  • 3 eetlepels water
  • 2 eetlepels gedroogde lavendel óf gebruik 1 eetlepel lavendel extract
  • optioneel: paar takjes verse lavendel ter decoratie

Kookgerei nodig


  • koffie molen óf een kleine sauspan en kaasdoek/theedoek
  • oven
  • springvorm (26 cm)
  • siliconen kwast
  • blender, food processor of hersluitbare zak en deegroller
  • elektrische mixer

Lavendel honing cheesecake Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/lavendel-honing-cheesecake


Voorbereiding – 25 minuten

Je kunt de gedroogde lavendel fijn malen met bijvoorbeeld een koffie molen.

Mocht je deze niet fijn genoeg krijgen, dan kun je er het beste voor kiezen om de lavendel kort te koken in een beetje water.

Zeef het lavendel-water dan, bij voorkeur door een kaasdoek of theedoek, zodat dit lavendel water helder is.

Als je te grove gedroogde lavendel door de roomkaas mengt, zal dit namelijk niet lekker smaken. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.

Vet de springvorm in met boter en als je dit prettiger vindt, kun je de bodem ook nog extra bedekken met bakpapier.

Verkruimel de koekjes, je kunt dit in een hersluitbare zak doen en ze dan verkruimelen met een deegroller, of je kunt een blender gebruiken.

Smelt de boter en meng goed met de koekkruimels. Verdeel de koekjes over de bodem van de springvorm, druk zachtjes aan zodat er een mooie bodem ontstaat zonder gaten.

Voeg de roomkaas, 4 eieren, honing en bloem toe aan de kom van je elektrische mixer en mix op hoge snelheid tot een glad mengsel is ontstaan.

Voeg de lavendel naar smaak toe en meng nogmaals tot het mengsel glad is. Schenk het mengsel op de koekjes bodem. 

Lavendel honing cheesecake
Lavendel honing cheesecake

De lavendel honing cheesecake afmaken – 35 minuten+ wachttijd

Bak de cheesecake in de oven voor ongeveer 30 tot 35 minuten, afhankelijk van je oven.

Laat de cheesecake volledig afkoelen, garneer eventueel met verse lavendel en geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-08-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-02-2023


Waardeer dit recept!
3 stemmen

3 reacties op Lavendel honing cheesecake

Christianne plaatste op 09-04-2019 om 09:26:16

Hoi!

Ik heb echt superveel zin in dit maken! Vraagje: als ik lavendelextract gebruik, hoeveel voeg ik dan toe? Nog steeds twee eetlepels?

Vast bedankt!

Ohmydish plaatste op 09-04-2019 om 10:29:32
Hoi Christianne, dankje! Extract is sterker dan gedroogde lavendel, dus ik zou het verminderen naar 1 eetlepel. Ik zal het er even duidelijker bij vermelden :) Fijne dag en alvast veel bakplezier!
Ohmydish plaatste op 06-05-2019 om 15:27:33
Het is niet hetzelfde, maar zover ik via google kan vinden is essentiële olie eetbaar. Je hebt er wel echt maar een paar druppeltjes van nodig, want het is ontzettend sterk! Groetjes

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.