Lasagne bolognese

(25)

Een heerlijke lasagne bolognese met laagjes saus van gehakt en tomaat, bechamelsaus en kaas. Een klassieker die elke keer weer een feestje is.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-02-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023

Kooktijd 2 uur 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten Calorieën 240 calorieën p.p.
Lasagne bolognese

Ingrediënten


  • 400 gram gehakt (rund of half-om-half)
  • 1,5e ui
  • 3 knoflooktenen
  • 5 wortels
  • optioneel: 2 stengels bleekselderij
  • optioneel: flinke scheut droge rode wijn
  • 2 blikken tomaten(stukjes) - 800 gram
  • halve liter runderbouillon
  • 2 eetlepels Provençaalse kruiden
  • 1 recept voor béchamelsaus
  • ongeveer 16 lasagne vellen
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • 2 flinke handenvol geraspte kaas

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • houten lepel
  • grote ovenschaal
  • 2 grote lepels
  • oven

Lasagne bolognese Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 2 uur 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten Calorieën 240 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/lasagne-bolognese


Voorbereiding – 1 uur + 20 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de wortels en snijd deze in plakjes. Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na enkele minuten de wortel en eventueel bleekselderij toe en bak nog kort mee.

Voeg dan het gehakt toe en bak nog enkele minuten langer. Breng op smaak met peper en zout. Blus dit eventueel af met een flinke scheut rode wijn en voeg dan de blikken tomaat toe samen met 2 eetlepels Provençaalse kruiden.

Schenk een halve liter runderbouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur dan een beetje lager en laat ongeveer een uur zachtjes inkoken. Hoe langer je de saus zal koken, hoe smaakvoller deze zal worden. 

Lasagne bolognese
Lasagne bolognese

Lasagne bolognese afmaken – 1 uur + 15 minuten

Maak ondertussen de béchamelsaus volgens dit recept. Zodra de bolognese saus genoeg is ingekookt breng je deze nogmaals op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Begin met een dunne laag bolognese saus in een grote ovenschaal. Leg hier 4 lasagne vellen op en verdeel dan 1/4e van de bechamelsaus over de vellen. Dan weer een laag bolognese saus, lasagne vellen en bechamelsaus en herhaal de lagen dan.

Eindig met lasagne vellen en bechamelsaus. Maak de lasagne af met een laag geraspte kaas en bak deze dan gaar en mooi goudbruin in ongeveer 45 minuten.

De exacte tijd om de lasagna af te bakken is afhankelijk van de oven. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-02-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023


Waardeer dit recept!
25 stemmen

2 reacties op Lasagne bolognese

Sylvia La Haye plaatste op 20-10-2020 om 13:52:10
Heb deze lasagne nu al een paar keer gemaakt en het verveelt nooit......Héérlijk
Ohmydish plaatste op 20-10-2020 om 18:02:03
Dankjewel Sylvia, super leuk om te horen! Fijne avond, groetjes

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.