Een langzaam gegaard buikspek in pindakaas marinade is niet duur en kun je serveren met lekkere (baby) maïs. Klaar in 1 uur en 20 minuten.
Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/langzaam-gegaard-buikspek-pindakaas-marinade
Langzaam gegaard buikspek in pindakaas marinade is heel makkelijk te maken en smaakt geweldig! Geduld wordt beloond door heerlijke smaken!
Maak de pindakaas marinade door de sojasaus te mengen met pindakaas, honing, sambal, rijstwijn, knoflook, sesamolie en donkere basterdsuiker. Meng goed door elkaar en breng op smaak met peper. Meng totdat er een glad mengsel ontstaat. Wrijf de buikspek in met je handen tot alles goed bedekt is met de marinade. Plaats de buikspek in de koelkast en laat tenminste 4 uur (liefst een nacht lang) marineren.
Langzaam gegaard buikspek in pindakaas marinade
Tip: Je kunt de buikspek ook op de barbecue bereiden zolang de barbecue een deksel heeft. Plaats dan de buikspek op de hoogste plek in de barbecue en sluit de deksel. Verhit de buikspek na een uur op hogere temperatuur. Plaats het vlees ongeveer in het midden van de barbecue. Bak dan 5 minuten aan alle kanten aan, of totdat krokant.
De langzaam gegaard buikspek in pindakaas marinade kun je serveren met bijvoorbeeld baby maïs, eet smakelijk!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.