Ohmydish.nl


Langzaam gegaard buikspek in pindakaas marinade

Een langzaam gegaard buikspek in pindakaas marinade is niet duur en kun je serveren met lekkere (baby) maïs. Klaar in 1 uur en 20 minuten.

Langzaam gegaard buikspek in pindakaas marinade
1 uur 20 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Langzaam gegaard buikspek in pindakaas marinade

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Halve kilo buikspek
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels rijstwijn (mirin)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels sesamolie
  • 1 theelepel sambal
  • Peper naar smaak
  • 2 eetlepels donkere basterdsuiker
  • Optioneel: (baby) maïs om erbij te serveren
Langzaam gegaard buikspek in pindakaas marinade ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Barbecue
  • Snijplank
  • Koksmes

Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 20 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/langzaam-gegaard-buikspek-pindakaas-marinade


Langzaam gegaard buikspek in pindakaas marinade is heel makkelijk te maken en smaakt geweldig! Geduld wordt beloond door heerlijke smaken!

Voorbereiding -- 10 minuten + wachttijd

Snijd het teentje knoflook fijn en snijd eventueel een groter stuk buikspek in kleinere stukken naar wens.

Maak de pindakaas marinade door de sojasaus te mengen met pindakaas, honing, sambal, rijstwijn, knoflook, sesamolie en donkere basterdsuiker. Meng goed door elkaar en breng op smaak met peper. Meng totdat er een glad mengsel ontstaat. Wrijf de buikspek in met je handen tot alles goed bedekt is met de marinade. Plaats de buikspek in de koelkast en laat tenminste 4 uur (liefst een nacht lang) marineren.

Langzaam gegaard buikspek in pindakaas marinade Langzaam gegaard buikspek in pindakaas marinade

De buikspek met pindakaas langzaam garen -- 1 uur en 10 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 150 graden Celsius. Gaar de gemarineerde buikspek tenminste een uur lang in de oven.

Tip: Je kunt de buikspek ook op de barbecue bereiden zolang de barbecue een deksel heeft. Plaats dan de buikspek op de hoogste plek in de barbecue en sluit de deksel. Verhit de buikspek na een uur op hogere temperatuur. Plaats het vlees ongeveer in het midden van de barbecue. Bak dan 5 minuten aan alle kanten aan, of totdat krokant.

De langzaam gegaard buikspek in pindakaas marinade kun je serveren met bijvoorbeeld baby maïs, eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Zelf maki sushi maken

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.