Lamsstoofpot met kruidige couscous

(16)

Een winterse stoofpot met grapefruit, tomaat, ui en meer! Deze lamsstoofpot met kruidige couscous heeft vrij weinig ingrediënten en de slowcooker of braadpan doet het werk voor je.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-01-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 4 uur 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-03-2023

Kooktijd 4 uur 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Lamsstoofpot met kruidige couscous

Ingrediënten


  • 1 kilo lams stoofvlees (zoals lamskoteletten of lamsbout)
  • 1 grapefruit (rasp + sap)
  • 3 eetlepels ras el hanout
  • 2 eetlepels gemalen kaneel
  • 2 theelepels gemalen gember
  • 2 eetlepels sambal of rode peper pasta
  • 3 knoflooktenen
  • 2 uien
  • flinke handvol groene olijven
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 300 gram couscous
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • handvol platte peterselie

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • slowcooker of grote braadpan met deksel
  • waterkoker
  • middelgrote kom
  • huishoudfolie
  • lepel of vork

Lamsstoofpot met kruidige couscous Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 4 uur 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/lamsstoofpot-met-kruidige-couscous


Voorbereiding – 4 uur 10 minuten

Pel de uien en knoflooktenen en snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Als je een slowcooker gebruikt kun je alles tegelijk erin doen en deze aanzetten op de laagste stand voor ongeveer 4 uur.

Voeg het lamsvlees, peper, zout, rasp en sap van een grapefruit, 2 eetlepels ras el hanout, 1 eetlepel gemalen kaneel, 1 theelepel gember, 2 eetlepels sambal, 3 fijngesneden knoflooktenen, 2 uien in halve ringen, blik tomatenblokjes en een flinke handvol olijven toe aan de slowcooker.

Bij een braadpan kun je het beste het lamsvlees eerst rondom aanbakken in olijfolie. Dan de uien en knoflook kort bakken en vervolgens pas de kruiden, sambal, grapefruit, olijven en tomatenblokjes toevoegen.

Plaats een deksel op de pan en laat het ongeveer 4 uur lang zachtjes stoven. 

Lamsstoofpot met kruidige couscous
Lamsstoofpot met kruidige couscous

Lamsstoofpot met kruidige couscous afmaken – 10 minuten

Kook voor de couscous ongeveer 200 ml water in een waterkoker. Plaats de droge couscous in een middelgrote kom en roer er een eetlepel ras el hanout, een eetlepel gemalen kaneel, een theelepel gemalen gember, peper, zout en een flinke scheut olijfolie bij.

Schenk het kokende water op de couscous en dek af met huishoudfolie. Laat dit enkele minuten staan zodat de couscous het water zal absorberen.

Roer de couscous los met een lepel of vork en breng eventueel op smaak met peper en zout. Serveer de couscous met de lamsstoofpot en platte peterselie, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-01-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 4 uur 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-03-2023


Waardeer dit recept!
16 stemmen

0 reacties op Lamsstoofpot met kruidige couscous

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.