Lamsrack met kruidenkorst

(13)

Serveer deze lamsrack met kruidenkorst als avondmaaltijd en je zult alleen maar blije gezichten zien. Recept voor 2 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-01-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-11-2023

Kooktijd 1 uur Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Lamsrack met kruidenkorst

Ingrediënten


  • 1 lamsrack
  • 2 tenen knoflook
  • Een flinke handvol verse muntblaadjes
  • 160 gram polenta
  • Honing
  • 50 gram broodkruimels
  • 150 ml wildbouillon
  • Grana Padano naar smaak (kaas)
  • 2 eetlepels Dijon mosterd
  • Olijfolie
  • 1 grote zak verse spinazie
  • Aantal takjes rozemarijn
  • 1 theelepel cayennepeper (staat niet op de foto)
  • Peper en zout

Kookgerei nodig


  • 3 kleine pannen
  • 1 spatel
  • 1 bakpan
  • Oven + bakplaat
  • Aluminiumfolie
  • Sauspan
  • Schuimspaan
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Kaasrasp
  • 2 kommen
  • Kleine lepel
  • Vleestang
  • Keukendoek
  • (kleine) foodprocessor

Lamsrack met kruidenkorst Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/lamsrack-met-kruidenkorst


Voorbereiding – 20 minuten

Controleer of de lamsrack niet teveel vet op zich heeft. Haal alleen de stukken vet eraf. Begin door het maken van de kruidenkorst.

Vul 1 van de kleine pannen en vul deze halfvol met water en breng aan de kook. Vul 1 van de kommen met ijswater en plaats deze naast je fornuis. Haal alle blaadjes van de takken munt af.

Gebruik een schuimspaam om de muntblaadjes 5 tot 10 seconden te koken. Haal dan direct de muntblaadjes uit het kokende water en plaats deze in de kom met ijswater.

Dit stopt het kookproces, en zal ervoor zorgen dat de munt zijn groene kleur behoudt. Giet het ijswater af en pers zoveel mogelijk water uit de muntbladeren met je handen.

Doe de muntblaadjes samen met 2 tenen knoflook in de foodprocessor. Voeg dan 1 theelepel cayennepeper, een flinke snuf zout en de broodkruimels toe.

Voeg dan een scheut olijfolie toe en vermaal de inhoud van de foodprocessor. Haal het mengsel uit de foodprocessor en plaats dit in een kleine kom.

Vermeng er dan geraspte Grana Padano aan toe (naar smaak) met behulp van een lepel. Je kunt de geraspte kaas ook vooraf toevoegen, dit zal het kruidenmengsel wat vettiger maken.

Snijd 10 blaadjes rozemarijn fijn met behulp van een koksmes. Vermeng dit met twee eetlepels Dijon mosterd. Zet voor nu aan de kant.

Verhit olijfolie in de bakpan en schroei de lamsrack aan alle kanten dicht. Gebruik hiervoor een vleestang.

Gooi het overgebleven vet en bloed niet weg, dit wordt nog gebruikt. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius.

Bedek de bakplaat met aluminiumfolie. Plaats de lamsrack op de bakplaat en besmeer de dikke vlees kant met het mosterd mengsel.

Gebruik hiervoor je vingers, of de achterkant van een kleine lepel. Voeg dan de munt en broodkruimels toe op de mosterd. Haal de overbodige broodkruimels weg met een keukendoek. 

Lamsrack met kruidenkorst
Lamsrack met kruidenkorst

De lamsrack met kruidenkorst bakken – 40 minuten

Plaats de bakplaat met de lamsrack in de oven, en bak deze 20 minuten lang. De lamsrack zal er mooi rosé uitkomen, bak deze eventueel langer.

Bereid in de tussentijd de polenata en spinazie voor. Voeg 500 ml water toe aan een kleine pan en breng het water aan de kook.

Voeg dan de polenta toe, en blijft roeren om te voorkomen dat deze aanbrandt. de polenta zal tussen 10 en 15 minuten gaar zijn.

Breng de polenta op smaak met geraspte kaas, zout en peper. Voeg 150 ml wildbouillon toe aan de pan met het overgebleven bloed en olijfolie en breng aan de kook.

Reduceer tot een dikke saus. Verhit een klein laagje later in een klein sauspannetje en voeg een handvol spinazie toe. Voeg meer spinazie toe zodra deze geslonken is.

Herhaal deze stap totdat alle verse spinazie gebruikt is. De lamsrack zal nu klaar moeten zijn, haal deze uit de oven en laat deze tenminste 10 minuten lang rusten voor het serveren.

Serveer 3 - 4 stukken lamsrack per bord. Plaats de polenta eerst op het bord, dan de lamsrack en spinazie. Giet de wildbouillon saus naast de polenta. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-01-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-11-2023


Waardeer dit recept!
13 stemmen

2 reacties op Lamsrack met kruidenkorst

Jan Jacobs plaatste op 02-01-2018 om 00:02:37
Hallo,

Waarom worden de mint blaadjes eerst gekookt?

Groeten

Jan

Ohmydish plaatste op 02-01-2018 om 08:14:00
Hallo Jan, dit om er voor te zorgen dat de knoflook en muntblaadjes beter vermengen. Munt is vaak veel lastiger in een foodprocessor of blender te vermalen.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.