Probeer deze lente eens lamskarbonade met wasabi en sesam, overheerlijke smaakcombinatie. Serveer bij voorkeur met witte asperges, mm!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-04-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 27-03-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/lamskarbonade-met-wasabi-en-sesam
Tip: je kunt voor dit recept witte en zwarte sesamzaadjes gebruiken, maar er bestaan bijvoorbeeld ook wasabi sesamzaadjes.
Haal de lamskarbonades minstens een half uur vooraf uit de koelkast om ze op temperatuur te laten komen. Dep de karbonades droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout aan beide kanten.
Besmeer de karbonades aan beide kanten met een dun laagje wasabi. Meng witte en zwarte sesamzaadjes en leg deze op een bord. Druk beide kanten van het vlees in de sesamzaadjes.
Verhit olijfolie in een grote bakpan en bak de karbonades op hoog vuur ongeveer 2 tot 3 minuten aan elke kant. Lamsvlees is het lekkerste als dit nog rosé is, dus bak het niet te lang.
Serveer eventueel met extra wasabi en deze lamskarbonades smaken super met witte asperges. Smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-04-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 27-03-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.