Lamskarbonade met hasselback aardappelen

(14)

Heerlijke lamskarbonade met hasselback aardappelen en zachte groenten. Dit gerecht is klaar in 45 minuten, recept voor 2 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-05-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-09-2023

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Lamskarbonade met hasselback aardappelen

Ingrediënten


  • 2 lamskarbonades
  • 5 vastkokende aardappelen
  • Zout en peper naar smaak
  • 100 gram boter + meer om mee te bakken
  • 1 jalapeño peper
  • 1 knoflookteentje
  • 1 prei
  • 4 wortelen
  • 1/2 ui
  • 1 komkommer
  • Gedroogde tijm

Kookgerei nodig


  • Grote bakpan
  • Dunschiller
  • Oven + bakplaat
  • Kleine sauspan
  • Koksmes en snijplank
  • Bakpapier

Lamskarbonade met hasselback aardappelen Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/lamskarbonade-met-hasselback-aardappelen


Voorbereiding – 15 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 220 graden Celsius. Maak de vastkokende aardappelen schoon en snijd deze bijna helemaal door (zie foto) met behulp van je koksmes.

Plaats het bakpapier op de bakplaat en plaats de aardappelen daar bovenop. Smelt ongeveer 100 gram boter in de kleine sauspan en giet deze over de aardappelen. Bak de aardappelen in 25 - 30 minuten gaar, dit kun je controleren door met een vork in een aardappel te prikken.

Als de vork er soepel in gaat, dan zijn de aardappelen gaar. Bereid de groenten voor terwijl de aardappelen in de oven staan. Snijd een jalapeño peper in dunne plakjes, je kunt ervoor kiezen om de zaadlijsten te verwijderen.

Als je de zaadlijsten mee snijd dan is het gerecht pittiger. Maak de prei goed schoon en snijd deze in dunne ringen. Snijd de knoflook en een halve ui fijn. 

Lamskarbonade met hasselback aardappelen
Lamskarbonade met hasselback aardappelen

Lamskarbonade met hasselback aardappelen afmaken – 30 minuten

Verhit boter in een grote bakpan. Voeg dan de gesneden jalapeño peper toe samen met de prei, ui en knoflook. Bak deze aan totdat deze zacht worden, haal de groenten daarna uit de pan. 

Voeg nu meer boter toe aan dezelfde pan en bak de lamskarbonades in 8 - 10 minuten gaar aan beide kanten. De tijd die nodig is, is afhankelijk van de dikte van de lamskarbonades. Voeg gedroogde tijm toe tijdens het bakken van de lamskarbonades.

In de laatste 1 of 2 minuten voeg je de groenten terug toe aan de pan om deze op te warmen. Maak een simpele salade door de komkommer in dunne plakjes te snijden. Je kunt een dunschiller gebruiken om de schil nog makkelijker van de wortelen af te halen.

Snijd de wortelen in zo klein mogelijke blokjes. Breng de salade op smaak met wat olijfolie, peper en zout. Serveer de lamskarbonades met 1 of 2 hasselback aardappelen, de zachte groenten en salade. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-05-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-09-2023


Waardeer dit recept!
14 stemmen

0 reacties op Lamskarbonade met hasselback aardappelen

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.