Deze kweeperengelei is heerlijk bij een kaasplank. Een frisse en zoete gelei gemaakt met het ouderwetse en smaakvolle fruit; de kweepeer.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kweeperengelei
Gebruik een zeer fijne zeef om de stukken kweepeer uit het smaakvolle water te zeven. Eventueel kun je ook nog een kaasdoek of schone thee gebruiken voor een extra heldere gelei.
Kweeperengelei
Je zult merken dat het de consistentie van een gelei krijgt. Hoe langer je het laat koken hoe donkerder de kleur zal worden. Je kunt makkelijk testen of de gelei dik genoeg is door een beetje op een bordje te doen. Als deze afgekoeld is kun je precies zien hoe dik de gelei is.
Verdeel de gelei over gesteriliseerde potjes en laat deze vervolgens volledig afkoelen. Deze kweepeer gelei is heerlijk bij een kaasplank, maar bijvoorbeeld op een pannenkoek ook een aanrader. Geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.