Ohmydish.nl
Ohmydish.nl


Kweeperengelei

Deze kweeperengelei is heerlijk bij een kaasplank. Een frisse en zoete gelei gemaakt met het ouderwetse en smaakvolle fruit; de kweepeer.

Kweeperengelei
2 uur 10 personen Bijgerechten
Kweeperengelei

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1,5 kg kweeperen
  • 1 citroen
  • suiker – exacte hoeveelheid hangt af van de hoeveelheid kweepeer sap die je over gaat houden
Kweeperengelei
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • grote pan
  • middelgrote pan
  • fijne zeef
  • optioneel: kaasdoek of schone theedoek
  • ongeveer 6 steriele potten - je kunt deze makkelijk zelf steriliseren door deze enkele minuten te koken in kokend water

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

2 uur 10 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kweeperengelei


Voorbereiding -- 1 uur

Was de kweeperen en snijd deze in stukken, het is niet nodig om deze te schillen en de klokhuizen te verwijderen. Plaats de stukken in een pan en vul met water tot de kweeperen net onder staan. Breng aan de kook en laat het dan ongeveer 3 kwartier zachtjes koken.

Gebruik een zeer fijne zeef om de stukken kweepeer uit het smaakvolle water te zeven. Eventueel kun je ook nog een kaasdoek of schone thee gebruiken voor een extra heldere gelei.

Kweeperengelei Kweeperengelei

De kweeperengelei afmaken -- 1 uur + wachttijd

Weeg de hoeveelheid kweepeer sap en voeg dezelfde hoeveelheid suiker toe samen met het sap van een citroen. Breng het sap samen met de suiker en citroensap aan de kook en laat het ongeveer een uur zachtjes koken.

Je zult merken dat het de consistentie van een gelei krijgt. Hoe langer je het laat koken hoe donkerder de kleur zal worden. Je kunt makkelijk testen of de gelei dik genoeg is door een beetje op een bordje te doen. Als deze afgekoeld is kun je precies zien hoe dik de gelei is.

Verdeel de gelei over gesteriliseerde potjes en laat deze vervolgens volledig afkoelen. Deze kweepeer gelei is heerlijk bij een kaasplank, maar bijvoorbeeld op een pannenkoek ook een aanrader. Geniet ervan!

← Vorig recept
Brownies
Volgend recept →
Rode bieten tarte tatin

Sinterklaas recepten

Wil je iets lekkers gaan maken voor Sinterklaas? Hier vind je lekkere recepten voor een leuke en gezellige Sinterklaas viering. Maak bijvoorbeeld je eigen pepernoten, kruidnoten, taaitaai of een heerlijke cheesecake. Met deze lekkere recepten gaat het zeker weten een gezellig en heerlijk avondje worden!