Kwartel uit de oven

(19)

Kwartel uit de oven is erg makkelijke manier om een sappige en smaakvolle kleine vogel te bereiden. Lekker voor bij pasta, aardappels of rijstgerechten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-11-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Kwartel uit de oven

Ingrediënten


  • 4 kwartels
  • boter
  • citroensap
  • peper en zout naar smaak
  • Optioneel: 100 gram diepvries spinazie + 200 gram pasta
  • Een groene salade om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • oven
  • ovenschaal of ovenvaste zware pan

Kwartel uit de oven Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kwartel-uit-de-oven


Voorbereiding – 5 minuten

Verwarm de oven voor op de hoogste temperatuur die mogelijk is, voor onze oven is dit 230 graden Celsius.

Op deze hoge temperatuur zul je merken dat de kwartels erg snel klaar zijn en alle smaak en vocht nog in de kwartel zit omdat de buitenkant snel is dichtgeschroeid.

Op deze manier zullen de kleine vogels niet droog worden. Als je de kwartels wil serveren met pasta, begin je met het koken van de pasta volgens de verpakking en zorg dat de spinazie ontdooid is.

Begin ondertussen met het roosteren van de kwartels. 

Kwartel uit de oven
Kwartel uit de oven

Kwartel uit de oven afmaken – 10 minuten

Gebruik een beetje citroensap, peper en zout om de kwartels op smaak te brengen. Leg ze in de ovenschaal of ovenvaste pan en leg een klein stukje roomboter bovenop elk vogeltje.

Rooster nu de kwartels in de oven voor ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de oven temperatuur.

Je kunt er voor kiezen de vleugeltjes van de kwartels af te halen, hier zit niet veel vlees aan maar je kunt het gebruiken om de saus nog meer smaak te geven. Haal de kwartels uit de pan en houdt ze warm.

Er is al een smaakvolle jus ontstaan in de pan, maar als je nu de vleugels en wat meer boter en citroensap toevoegt zul je een nog krachtigere saus creëren door dit nog enkele minuten te bakken. 

Kwartel uit de oven
Kwartel uit de oven

Giet de pasta af en roer de spinazie erdoor, breng op smaak met citroensap, peper en zout. Als de spinazie te droog is, kun je altijd nog een klein scheutje olijfolie toevoegen aan de pasta.

Serveer deze heerlijke kwartel uit de oven met een extra schepje van de saus. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-11-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
19 stemmen

0 reacties op Kwartel uit de oven

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.