Kruidkoek

(68)

Kruidkoek, ook wel bekend onder de naam peperkoek of ontbijtkoek, is een heerlijk smeuïge koek die zelfgemaakt echt nóg lekkerder is.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-12-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-01-2024

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Ontbijt
Kruidkoek

Ingrediënten


  • 200 gram bloem
  • half zakje bakpoeder (of gebruik zelfrijzend bakmeel)
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • snufje zout
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 200 ml volle melk, je kunt hiervoor ook karnemelk gebruiken
  • 1 eetlepel appelstroop

Kookgerei nodig


  • cakeblik (30 cm)
  • siliconen kwast
  • oven
  • elektrische mixer
  • siliconen spatel

Kruidkoek Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Ontbijt

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kruidkoek


Kruidkoek maken – 40 minuten

Vet het cakeblik in met boter en een dun laagje bloem en verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

Meng bloem samen met het bakpoeder, of gebruik zelfrijzend bakmeel. Voeg hier dan de bruine basterdsuiker, een snufje zout en speculaaskruiden aan toe.

Je kunt het beste een elektrische mixer gebruiken om een glad beslag te maken. Voeg hiervoor geleidelijk de melk toe aan het bloemmengsel en voeg dan een eetlepel appelstroop toe. Zodra het beslag glad is, verdeel je het over het ingevette cakeblik. 

Kruidkoek
Zelf kruidkoek maken

Bak de kruidkoek in ongeveer 20 - 25 minuten gaar, de exacte tijd is afhankelijk van je oven. Je kunt met een prikker controleren of deze gaar is, als de prikker er schoon uitkomt is de kruidkoek gaar. Laat deze dan ongeveer 10 minuten afkoelen in de vorm en verwijder het blik dan.

Plaats de kruidkoek in een plastic zak en laat deze zo volledig afkoelen tot kamertemperatuur. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-12-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-01-2024


Waardeer dit recept!
68 stemmen

Kruidkoek: Veel gestelde vragen

Hoe lang kan ik kruidkoek bewaren?

Zelfgemaakte kruidkoek kun je ongeveer 3 dagen bewaren.

Is kruidkoek gezond?

Kruidkoek is niet echt gezond, dit komt omdat het suiker bevat. Kruidkoek is een stuk gezonder als je de suiker vervangt door bijvoorbeeld honing, maar dan zal de smaak heel anders zijn.

0 reacties op Kruidkoek

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.