Kruidige zuurkoolschotel met banaan

(46)

Deze kruidige zuurkoolschotel met banaan moet je echt eens proberen. Met een krokant korstje, smeuïge banaan, ketjap en kruidige aardappelpuree.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-02-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-01-2024

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Kruidige zuurkoolschotel met banaan

Ingrediënten


  • 400 gram gehakt
  • flinke scheut ketjap
  • 1 theelepel sambal naar keuze
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 3 rijpe bananen
  • ongeveer 300 gram zuurkool (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
  • 600 gram aardappelen (of meer voor een dikkere laag puree)
  • scheut melk
  • 1,5e eetlepel kerrie
  • peper en zout naar smaak
  • paar kleine klontjes roomboter
  • handvol paneermeel

Kookgerei nodig


  • dunschiller
  • middelgrote pan
  • snijplank & koksmes
  • grote ovenschaal
  • oven
  • grote bakpan
  • houten lepel
  • aardappelstamper of fijne zeef en grote lepel

Kruidige zuurkoolschotel met banaan Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kruidige-zuurkoolschotel-met-banaan


Voorbereiding – 30 minuten

Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Kook de aardappelen gaar in een pan met water en zout. 

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verhit een scheut olie in een bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten.

Voeg dan het gehakt toe en bak dit nog eens enkele minuten. Breng het gehakt op smaak met peper, zout, ketjap en sambal. 

Zorg dat het mengsel zo droog mogelijk is en verdeel het dan over de ovenschaal. Giet de aardappelen af zodra deze gaar zijn en pureer deze dan.

Tip: je kunt de aardappels het beste pureren met behulp van een aardappelstamper of druk deze door een fijne zeef. 

Voeg een paar klontjes boter toe en een scheut melk om de puree smeuïg te maken. Breng de puree op smaak met peper, zout en kerrie. 

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Pel de bananen en snijd deze in niet te dunne plakjes. Verdeel de bananenplakjes over het gehaktmengsel. 

Kruidige zuurkoolschotel met banaan
Kruidige zuurkoolschotel met banaan

Kruidige zuurkoolschotel met banaan afmaken – 40 minuten

Laat de zuurkool uitlekken en zorg ervoor dat ook deze zo droog mogelijk is.

Verdeel de zuurkool over de banaan en verdeel hier dan de kerrie-aardappelpuree overheen. 

Maak af met een laag paneermeel en her en der een klein klontje boter voor een mooie krokante korst.

Bak de ovenschotel gaar en mooi goudbruin in ongeveer een half uur. Exacte tijd is afhankelijk van je oven. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-02-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-01-2024


Waardeer dit recept!
46 stemmen

2 reacties op Kruidige zuurkoolschotel met banaan

Willem Jacobs plaatste op 10-11-2021 om 17:35:23

Heerlijke smaken met zuurkool,kerrie,sambal en ketjap en banaan 10 november gekookt en gesmuld.

Ohmydish plaatste op 10-11-2021 om 18:23:30
Dankjewel Willem, wat super leuk om te horen! Bedankt voor je leuke bericht, fijne avond liefs Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.