Kruidige eiercurry met verse kurkuma

(20)

Een heerlijke kruidige eiercurry met verse kurkuma vult het hele huis met een heerlijke geur en staat ook nog eens binnen een half uur op tafel.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-03-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-07-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Kruidige eiercurry met verse kurkuma

Ingrediënten


  • 8 eieren
  • 2 knoflooktenen
  • 2 stukjes verse kurkuma
  • ongeveer 3 cm verse gember wortel
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1 kleine chili peper
  • 300 ml kokosmelk
  • 3 limoenblaadjes
  • zout naar smaak
  • neutrale olie
  • rijst om erbij te serveren, wij gebruikten jasmijn rijst

Kookgerei nodig


  • middelgrote pan
  • snijplank & koksmes
  • middelgrote bakpan
  • fijne rasp
  • klein mesje

Kruidige eiercurry met verse kurkuma Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kruidige-eiercurry-met-verse-kurkuma


Voorbereiding – 15 minuten

Plaats de eieren in een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Kook de eieren 8 minuten nadat het water begint te koken. Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. 

Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze ook fijn. Schil de gember en kurkuma en rasp deze fijn. Pas op met de kurkuma, veeg je aanrecht meteen af om verkleuren te voorkomen.

Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd deze in grove stukken. 

Kruidige eiercurry met verse kurkuma
Kruidige eiercurry met verse kurkuma

Kruidige eiercurry met verse kurkuma – 15 minuten

Laat de eieren schrikken en pel ze dan. Verhit een scheut olie in de bakpan en bak hierin de ui, knoflook en rode peper enkele minuten. Voeg de geraspte gember en kurkuma toe samen met de gepelde eieren.

Bak nog kort en voeg de kokosmelk toe samen met de limoenblaadjes en stukjes tomaat. Laat het geheel enkele minuten zachtjes koken tot de gewenste dikte en breng op smaak met zout. 

Verwijder de limoenblaadjes en serveer met rijst. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-03-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-07-2023


Waardeer dit recept!
20 stemmen

0 reacties op Kruidige eiercurry met verse kurkuma

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.