Ingrediënten
- 8 eieren
- 2 knoflooktenen
- 2 stukjes verse kurkuma
- ongeveer 3 cm verse gember wortel
- 1 ui
- 2 tomaten
- 1 kleine chili peper
- 300 ml kokosmelk
- 3 limoenblaadjes
- zout naar smaak
- neutrale olie
- rijst om erbij te serveren, wij gebruikten jasmijn rijst

Kookgerei
- middelgrote pan
- snijplank & koksmes
- middelgrote bakpan
- fijne rasp
- klein mesje
Voorbereiding — 15 minuten
Plaats de eieren in een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Kook de eieren 8 minuten nadat het water begint te koken.
Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze ook fijn. Schil de gember en kurkuma en rasp deze fijn. Pas op met de kurkuma, veeg je aanrecht meteen af om verkleuren te voorkomen. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd deze in grove stukken.

Kruidige eiercurry met verse kurkuma — 15 minuten
Laat de eieren schrikken en pel ze dan. Verhit een scheut olie in de bakpan en bak hierin de ui, knoflook en rode peper enkele minuten. Voeg de geraspte gember en kurkuma toe samen met de gepelde eieren. Bak nog kort en voeg de kokosmelk toe samen met de limoenblaadjes en stukjes tomaat.
Laat het geheel enkele minuten zachtjes koken tot de gewenste dikte en breng op smaak met zout. Verwijder de limoenblaadjes en serveer met rijst. Smakelijk!
Geef een reactie