Krokante kabeljauw met tartaarsaus

(18)

Krokante kabeljauw met tartaarsaus is een heerlijk doordeweekse maaltijd, omdat deze op tafel staat binnen 20 minuten. Er gaat niets boven zelfgemaakte saus.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-11-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-09-2022

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Krokante kabeljauw met tartaarsaus

Ingrediënten


  • 2 stukken kabeljauw
  • 2 eieren
  • ongeveer 4 eetlepels mayonaise
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 eetlepel fijngesneden bieslook
  • optioneel: 3 kleine augurken
  • peper en zout naar smaak
  • bloem
  • paneermeel (eventueel met kruiden)
  • optioneel: salade en friet of pasta om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • kleine pan
  • 3 platte borden of kommen
  • grote bakpan

Krokante kabeljauw met tartaarsaus Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/krokante-kabeljauw-met-tartaarsaus


Voorbereiding -- 10 minuten

Kook één ei ongeveer 8 minuten en pel deze dan. Snijd ondertussen de augurken en bieslook fijn. Pel de sjalot en snijd deze ook fijn.

 Hak de peterselie fijn en meng deze met augurk, bieslook, sjalot, citroensap en mayonaise. Prak het ei fijn met een vork en roer dit door de saus. Breng op smaak met peper en zout. 

Krokante kabeljauw met tartaarsaus
Krokante kabeljauw met tartaarsaus

Krokante kabeljauw met tartaarsaus afmaken -- 10 minuten

Bestrooi de vis met peper en zout. Paneer de kabeljauw filets door deze eerst door de bloem te halen, dan door ei en als laatste door paneermeel. 

Verhit olie in een bakpan en bak hierin de gepaneerde kabeljauw enkele minuten per kant. Exacte baktijd is afhankelijk van de dikte van de vis. 

Serveer direct met tartaarsaus, salade en frietjes of pasta. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-11-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-09-2022


Waardeer dit recept!
18 stemmen

0 reacties op Krokante kabeljauw met tartaarsaus

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.