Ingrediënten
- 2 sjalotjes
- 1 kilo krieltjes
- 1 teentje knoflook
- 200 – 220 gram mayonaise
- 200 ml yoghurt
- Klein handje verse watercress
- 2 lente uitjes
- Citroensap
- Zout en peper naar smaak

Kookgerei nodig
- Koksmes
- Snijplank
- Grote pan
- Grote kom
Voorbereiding — 10 minuten
Snijd het teentje knoflook en de sjalotjes zo fijn mogelijk. Was de lente ui en snijd in fijne ringen. Scheur de waterkers in kleinere stukken. Mocht je gebruik maken van citroenen, pers dan ongeveer 2 eetlepels citroensap uit de citroen.

De krieltjessalade afmaken — 25 minuten
Vul de grote pan met water en breng aan de kook. Plaats een kilo krieltjes in de pan en voeg een snuf zout toe. Zet het vuur lager zodra het water kookt en laat 15 – 18 minuten lang zacht koken, of totdat alle krieltjes helemaal gaar zijn. Giet de krieltjes af onder koud, stromend water. Snijd de krieltjes dan doormidden.
Meng de mayonaise, yoghurt, knoflook, citroensap en de fijngesneden sjalotjes met elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Doe alle gekookte en gehalveerde krieltjes in de grote kom met de mayonaisesaus en meng goed. Voeg waterkers toe en de in ringen gesneden lente ui toe en meng alles goed door.
Eet smakelijk!
Geef een reactie