Koolrabi in roomsaus

(23)

Een ouderwets en makkelijk bijgerecht is deze koolrabi in roomsaus. Maak zelf bechamelsaus en geef de koolrabi een heerlijk en leuk kleurtje met kruiden.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-08-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-03-2024

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Koolrabi in roomsaus

Ingrediënten


  • 2 koolrabi's
  • 1 eetlepel kerrie poeder
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1/2 recept voor een makkelijke roomsaus, oftewel bechamelsaus
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • middelgrote pan
  • snijplank & koksmes
  • vergiet

Koolrabi in roomsaus Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/koolrabi-in-roomsaus


Voorbereiding – 15 minuten

Begin met het maken van een bechamelsaus.

Tip: je kunt een simpelere bechamelsaus maken door de ui, laurier en kruidnagels weg te laten uit de melk.

Vul een middelgrote pan met water, een groentebouillon blokje en een eetlepel kerriepoeder.

Schil de koolrabi's en snijd deze dan in elke gewenste vorm.

Wij hebben ervoor gekozen deze te snijden in kleine partjes, maar plakjes kan natuurlijk ook. 

Koolrabi in roomsaus
Koolrabi in roomsaus

De koolrabi in roomsaus afmaken – 10 minuten

Zodra het water kookt, voeg je de gesneden koolrabi toe. Kook deze ongeveer 10 minuten in het water, je zult merken dat de koolrabi al snel mooi geel zal kleuren.

De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de koolrabi stukjes.

Giet de koolrabi af en breng de saus en koolrabi op smaak met peper en zout.

Serveer met bijvoorbeeld een heerlijk ouderwetse stukje vlees en aardappels uit de oven. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-08-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-03-2024


Waardeer dit recept!
23 stemmen

0 reacties op Koolrabi in roomsaus

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.