Een ouderwets en makkelijk bijgerecht is deze koolrabi in roomsaus. Maak zelf bechamelsaus en geef de koolrabi een heerlijk en leuk kleurtje met kruiden.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-08-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 26-03-2024
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/koolrabi-in-roomsaus
Begin met het maken van een bechamelsaus.
Tip: je kunt een simpelere bechamelsaus maken door de ui, laurier en kruidnagels weg te laten uit de melk.
Vul een middelgrote pan met water, een groentebouillon blokje en een eetlepel kerriepoeder.
Schil de koolrabi's en snijd deze dan in elke gewenste vorm.
Wij hebben ervoor gekozen deze te snijden in kleine partjes, maar plakjes kan natuurlijk ook.
Zodra het water kookt, voeg je de gesneden koolrabi toe. Kook deze ongeveer 10 minuten in het water, je zult merken dat de koolrabi al snel mooi geel zal kleuren.
De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de koolrabi stukjes.
Giet de koolrabi af en breng de saus en koolrabi op smaak met peper en zout.
Serveer met bijvoorbeeld een heerlijk ouderwetse stukje vlees en aardappels uit de oven. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-08-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 26-03-2024
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.