Kokosijs

(21)

Dit kokosijs is super romig en vol van smaak. Extra lekker met gebakken kokos en geraspte pure chocolade, maar zonder ook een aanrader.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-08-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-07-2023

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes
Kokosijs

Ingrediënten


  • 400 ml kokosmelk
  • 200 ml room
  • 75 gram suiker
  • 2 eidooiers
  • optioneel: handvol kokosrasp
  • optioneel: handvol geraspte pure chocolade

Kookgerei nodig


  • middelgrote pan
  • middelgrote kom
  • garde
  • siliconen spatel
  • elektrische mixer
  • ijsmachine – wij gebruiken een “Magimix turbine a glace”
  • goed afsluitbare bak

Kokosijs Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kokosijs


Voorbereiding – 20 minuten

Begin met het scheiden van de eieren, met het eiwit kun je een ander recept maken zoals bijvoorbeeld een pavlova.

Het eiwit kun je in de koelkast bewaren voor ongeveer 2 dagen, of in de diepvries tot wel 3 maanden. Verwarm kokosmelk samen met room in een middelgrote pan.

Verwarm op middelhoog vuur, maar zorg dat het niet te heet wordt. Gebruik een garde om de eidooiers samen met 75 gram suiker te kloppen tot het wit is geworden.

Schenk voorzichtig het warme mengsel bij de eidooiers terwijl je blijft kloppen. Als je dit te snel doet, of je klopt niet genoeg, zullen de eieren gaan garen en ontstaan er klontjes.

Schenk dan het mengsel terug in de pan en gaar het mengsel op laag vuur. Blijf voortdurend roeren om aanbranden te voorkomen.

Het beste kun je hier een siliconen spatel voor gebruiken, omdat je dan makkelijk over de bodem kunt roeren zonder een stukje te vergeten.

Je kunt zien of het mengsel gaar is, door met je vinger een streep te trekken op de spatel. Als de streep zichtbaar blijft, is het mengsel gaar.

Laat het mengsel afkoelen voor je het in je ijsmachine schenkt. 

Zelfgemaakt kokosijs
Zelfgemaakt kokosijs

Kokosijs afmaken -- 40 minuten

Nu het makkelijkste deel van het ijs maken. Schenk het mengsel in de machine en laat draaien voor ongeveer 40 minuten, afhankelijk van het type ijsmachine dat je gebruikt.

Zodra het klaar is, schep je het in een goed af te sluiten bak en zet in de vriezer. Rooster kokosrasp kort in een droge bakpan en rasp eventueel wat pure chocolade om erbij te serveren.

Geniet van dit heerlijke zelfgemaakte kokosijs!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-08-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-07-2023


Waardeer dit recept!
21 stemmen

0 reacties op Kokosijs

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.