Kort gebakken knoflookgarnalen in een pittige knoflook-olijfolie. Simpel en snel op tafel te zetten, recept voor 4 personen.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-01-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 27-06-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/knoflookgarnalen
Ontdooi de garnalen door deze in een kom of bak met lauwwarm water te leggen. Dep droog met een aantal vellen keukenpapier. Pel en snijd 5 teentjes knoflook zo fijn mogelijk.
Voeg 6 -of meer- eetlepels olijfolie toe aan een koekenpan samen met de geplette knoflookteentjes. Fruit aan totdat de knoflook goed opgenomen is in de olijfolie.
Voeg de gepelde garnalen toe en breng op smaak met peper, zout en een theelepel chilipoeder.
Bak de garnalen enkele minuten en snijd de (verse) peterselie in zo klein mogelijke stukjes. Knijp een klein beetje citroensap over de garnalen heen als je wilt.
Haal de knoflookgarnalen uit de pan en doe deze in 1 of 2 kleine bakjes. Garneer met de peterselie en een plakje citroen. Geniet ervan!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-01-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 27-06-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.