Een klassieke waldorfsalade die je in 10 minuten op tafel kunt zetten. Met verse appeltjes, walnoten en selderij. Recept voor 2 personen.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-07-2014, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 23-09-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/klassieke-waldorfsalade
Was en schil de zoete rode appels, je kunt de schil er ook omheen laten als je dat wilt. Snijd de appels vervolgens in kleine stukjes en pers wat sap van 2 citroenen over de appels heen. Verwijder harde randen en draadjes van de selderijstengels en snijd deze vervolgens in halve maantjes. Hak de walnoten grof.
Was de Romaine sla en verwijder eventueel overtollig water. Snijd de sla in kleinere stukken zodat deze makkelijker te eten is. Voor dit recept hebben we een mooie, knapperige romaine sla gebruikt om de waldorf salade in te serveren.
Meng de appel stukjes samen met de selderij en 60 gram grof gehakte walnoten. Roer de mayonaise er doorheen en breng de salade hiermee op smaak. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-07-2014, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 23-09-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.