Ingrediënten
- 750 gram sucadelappen
- 2 uien
- 3 laurierblaadjes
- 4 kruidnagels
- ongeveer 30 gram boter
- 2 eetlepels bloem
- 1 flesje donker bier
- 1/2e liter runderbouillon
- peper en zout naar smaak

Kookgerei
- snijplank & koksmes
- middelgrote kom
- grote braadpan
- houten lepel
Voorbereiding — 15 minuten
Pel de uien en snijd deze in (halve) ringen. Snijd de sucadelappen in stukken, niet te groot. Je kunt eventueel een beetje vet wegsnijden als je dit wilt, maar onthoud dat vet smaak geeft aan het vlees. Bestrooi het vlees met peper, zout en bloem.

Klassieke hachee afmaken — 2 uur en 15 minuten
Verhit boter in de braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg na enkele minuten de ui toe en blus dit na enkele minuten af met het bier. Voeg de laurierblaadjes, kruidnagels en runderbouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat het minimaal 2 uur zachtjes sudderen. Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels en breng op smaak met peper en zout indien nodig.
Serveer met aardappelpuree en rode kool, smakelijk!

Geef een reactie